Beyaz Eşya Kart Tamiri başlangıç

Yasinky06

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Beyaz eşya kart tamiri yapmak istiyorum Kuzenim beyaz eşya servisi elimizde arızalı cihaz ve kartlar mevcut
Bu tamir işlerini yapabilmek için ihtiyacım olabilecek cihazları sizlere danışmak istedim osiloskop havya istasyonu vs önerilerinizi bilmek isterim
Şimdiden Teşekkürler İyi Günler Dilerim

Bir tamirciye osiloskop nadiren lazım olur. Olduğu zaman da sadece "sinyal var" veya "sinyal yok" değerlendirmesi yapılır.

Benim tavsiyem, eğer bağımsız olarak tamir işi yapıyorsan, yani bir firmanın yetkili servisi değilsen, osiloskop almayı şimdilik ertele. Lazım olduğunu hissettiğin anda da en ucuzundan bir tane alırsın. Ame teknik servis olarak tamirat yapacaksın, firmaların service manual'da verdikleri referans ölçümler vardır. Onları doğrulamak için osiloskop da gerekli olur ve hemen almakta yarar var.

Aslında tam olarak buydu ihtiyacım olacak mı olmayacak mı ihtiyaç duyduğumda almam daha iyi olacak elbette. Peki hangi cihazları kullanmam lazım ölçüm için Kalem havya kullanıyorum havya istasyonu almam gerekiyor mu ? ANENG ST181 multimetre bu kartların tamiri için işimi görür mü ?

En temel başlangıç için multimetre, pens tipi multimetre ampermetre, LCR metre, orta seviye havya, lehim pompası, lehim, pasta, ileri seviyede smd işleme için sıcak hava ve sıvı lehim flux lazım olacak.

Kartları test ederken akım ve gerilimini ayarlı güç kaynağı, kart tamir ederken muhtelif ptc ve ntc sensörler lazım olacak.

Daha sonra işler şekillendirme ihtiyaç olan malzemeleri almaya devam edersiniz.

Peki bu temelleri öğrenmem için önereceğiniz bir eğitim seti vs var mıdır ?
Youtube' de microelektronık var. Egitim setleri var. Ayrıca beyaz esya kart tamiri videoları da var.
Kemal Canbaz adında bir usta. Onunla irtibata geçip beyaz eşya kart tamiri eğitim setini alabilirsiniz.
Sadece beyaz kart değil Smps kartlar osiloskop kullanımı eğitim setleri de var.

Youtube' de microelektronık var. Egitim setleri var. Ayrıca beyaz esya kart tamiri videoları da var.
Kemal Canbaz adında bir usta. Onunla irtibata geçip beyaz eşya kart tamiri eğitim setini alabilirsiniz.
Sadece beyaz kart değil Smps kartlar osiloskop kullanımı eğitim setleri de var.
Bir inceleyeyim hocam çok teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
7,354
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back