Bilgilerim Çalındı Mı?

TunahanC

SbX
https://haveibeenpwned.com/ Bu web sitesine girerek e postalarınızın ne zaman, nerede yayımlandığını görebilirsiniz. Ocak ayında olan "Stealer Logs, Jan 2025" olayından dolayı Yaklaşık 71 milyon e-posta sızıntısı olmuş . Sanırım Microsoft hesabımı komple değiştirmenin zamanı geldi. Kişisel için de protonmail'e dönmeye karar verdim.

Edit: Bilen varsa şunu açıklayabilir mi? Aktif olarak kullandığım 3 e posta var. Eğer bir malware olayı varsa nasıl bunlardan sadece bir tanesi pwned olmuş olabilir? Bu durumda kullanıcıdan ziyade sanırım websitelerinin hacklenmeleri ile ilgili bir durum bu.

Son düzenleme:
Ne zaman, nerede yayımlandığını göremedim. pwned ? dedi ama..

Emailimizin bir sayfada yayınlanması listelerde bulunması çalınmış olduğunu gösterir mi? ikna edici olmak için biraz daha veri gerekir
Mesela bize parolamızı email olarak göndersin. Hemen inanalım

Son düzenleme:
Haklı bir eleştiri, üniversite yıllarında Town Of Salem diye bir oyun oynardık. O zaman büyük bir olay oldu ve bu dayılar tüm bilgileri çaldırdılar. Az önce baktığımda hala o zamandan kalma "evet kardeşim 2017 yılında senin bilgilerini bunlar çaldırdı" adlı bildirimi görüyorum. Mesela yıllardır kullandığım bir gmail ve protonmail hesabım var. Onlar bu listede çıkmadı.

Yine de verimli bir website bence. Şüphesi olan kontrol edebilir.

Email adresini ele geçirip de ne yapacak? SMTP protokolünü bilen bilir, ben istediğim kişiye eposta atarım ve gönderici olarak da istediğim epostayı koyablirim. Email şifresini ele geçirse ne olacak? Eposta sağlayıcıları şifre değiştirme işlerini genelde en az 24 saat gecikme ile yapıyorlar. Yani senin şifre değiştiğinden haberin olacak ve servis sağlayıcıya başvurabileceksin.

Ben her gün en az bir kaç tane eposta geliyor. "Senin eposta şifreni ele geçirdim. İstesem girdiğin bütün internet sitelerini ifşa edebilirim. Ama ben makul bir insanım. Şu kadar bit koyun gönder bu işi unutalım. Ama gene de şifreni değiştir haa, daha iyi şifre seç"

Ben şimdi girdim yukarıdaki siteye, yüzlerce "sızıntıda" benim eposta çıkmış. Olabilir, kullanmaya devam :gulus2:

Email adresini ele geçirip de ne yapacak? SMTP protokolünü bilen bilir, ben istediğim kişiye eposta atarım ve gönderici olarak da istediğim epostayı koyablirim. Email şifresini ele geçirse ne olacak? Eposta sağlayıcıları şifre değiştirme işlerini genelde en az 24 saat gecikme ile yapıyorlar. Yani senin şifre değiştiğinden haberin olacak ve servis sağlayıcıya başvurabileceksin.

Ben her gün en az bir kaç tane eposta geliyor. "Senin eposta şifreni ele geçirdim. İstesem girdiğin bütün internet sitelerini ifşa edebilirim. Ama ben makul bir insanım. Şu kadar bit koyun gönder bu işi unutalım. Ama gene de şifreni değiştir haa, daha iyi şifre seç"

Ben şimdi girdim yukarıdaki siteye, yüzlerce "sızıntıda" benim eposta çıkmış. Olabilir, kullanmaya devam :gulus2:
Hocam benim derdim pishing değil ki. Malum konusunu açmışlığım bile var. Benim derdim buradan ekstra diğer üyeliklere giriş yapabilecek olmaları. Diyelim ki A sitesine üyesiniz ve e postanız çalındı. Çalan kişi A sitesinden parola sıfırlama isteyerek "kayıtlı kartınız varsa" oradan harcama yapabilir. Burada kullanıcının kendini güvene alması çok önemli. Benim anlamak istediğim daha çok editte belirttiğim mevzu.

Edit: Bilen varsa şunu açıklayabilir mi? Aktif olarak kullandığım 3 e posta var. Eğer bir malware olayı varsa nasıl bunlardan sadece bir tanesi pwned olmuş olabilir? Bu durumda kullanıcıdan ziyade sanırım websitelerinin hacklenmeleri ile ilgili bir durum bu.

Tamam anladım. Benim de ifade etmeye çalıştığım, hem eposta hem şifresi bir şekilde ele geçirilebiliyor. Bunun için hacker aramaya da gerek yok. Bizim bütün internet hareketlerimizi takip eden, bütün girdiğimiz web sitelerinde temel bileşen olan birşey var, o da google. Milyarlarca kullanıcının verisini işliyor, korelasyonları tespit ediyor. Bu verilerden para kazanmayı da biliyor. O yüzden tamemen güvenli eposta arayışına girmenin çok bir anlamı yok ...

Birkaç kere benim başıma geldi, daha önce abone olduğum bir dergi var. Abonelik sona ermiş. Bir bakıyorum eposta gelmiş. "Siparişiniz için teşekkürler" diye. Hemen girip şifremi değiştiriyorum ve o aboneliği devam ettirmek istiyorsam ettiriyorum, yoksa bankayı arayıp o ödemeyi iptal ettiriyorum.

Forum istatistikleri

Konular
7,354
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back