Istenen form icin ayna hareketi ile diger eksenlerin senkronize edilmesi gerekir.
Malzemeyi Aynaya eksenden kacik baglamak suretiyle yapilabilecek isler var fakat oval form olmuyor gorunuyor.
Dahasi gorunum onemli degil istenen formun bire bir olcusunde yapilmasi.
Youtube da bir videoda torna ile sin fonksiyonu deseni isleniyordu ama bulamadim. Eksenler mekanik olarak senkronize edilmisti.
Modülasyona yada periyodik/senkron kalem hareketine bu konuda geçen pistona ovallik verme üzerinden ilerlediği için çok elzem olmadığını ileri bir tekniğe ihtiyaç olmadığını söylemek istemiştim. Ama sadece oval şekli kast ettiğimi belirtmek istiyorum. Değişik formlar için kalem hareketinin ayna hareketiyle senkron olması tabi ki kaçınılmaz. Yazarak anlatmak daha zor olduğu için anlatımı çizimle desteklemek daha yararlı olacaktır.
Aşağıdaki resimde kırmızı renkli şekil 100mm çapa sahip tam daire. Mavi renkli şekil ise merkezden x eksenine göre ±2mm işlenmiş halini temsil etmekte. Bu şekle göre makinenin toleransı ve malzemenin aynaya bağlanma hataları ihmal edilirse mavi renkli forma sahip malzemenin y ekseninde 100mm, x ekseninde ise 96mm çapa sahip olması beklenir.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.