Birleşik Kaplar - Sıvılaştırılmış gaz dolumu

1701950132733.png
Kamp tüpü dolumu için, basınç farkı nedeniyle önemli sorunlar çıkacağı bildirilerek vatandaş uyarılmış uzak durulması önerilmiştir. Buna rağmen pratik çözümler sıkça kullanılıyor

Ana tüp ters konumdayken sıvı dipte kalıyor, boş tüpe yavaşça akıyor.

Şeffaf hortumlu düzenek için gözle görülebilir bir durum olduğu, dolum bittiğinde akışın kendiliğinden kesileceği bir satıcı tarafından belirtmiş.

Gerçekten iki ucunda sağlam vana varken havaya sızıntı olmadan bu iş mümkün görünüyor. Ben de aparatları sipariş verdim uygulamak isterim.

Basınç konusu düşündürüyor. Kapalı kaplar kanunu gibi bir şey vardı. Büyük tüpün basıncı küçük tüpe eşitlenir ve tehlike arzetmez mi? Arada önemli fark yok mudur?

Yoksa, biz zaten sıvı doldurduk. Basınç otomatik ayarlanır diye mi düşünmeliyiz? Yarım mı doldursak? Bu işin teorisi, püf noktası nedir?

Ekler

• 1701949791210.png
    1701949791210.png
    31.9 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Ben dolacak tupun uzerine piknik tupunu ters cevirerek dolduruyorum. Arada dolan tupun icindeki hava basincini dusuruyorum. Bir piknik tupu ile 5 tane buyuk kamp tupu doldurulabiliyor. Satin almaya kalksam bir tupun fiyati piknik tupuyle yarisiyor. Bu hortumlu olanlarda da hic bir sorun cikacagini sanmam. Malzeme kalitesi kotu olan bozuk urunler haric. Bu sistem zaten mutfak tuplerinde yillardir yanma basligina gaz tasimak icinde kullaniliyor. Yanma basligi yerine baska tup takiyorsunuz sonucta. Sorun olsaydi coktan yasaklanirdi. Her yil on milyonlarca tup satildigina gore demek ki kronik bir sorun yok.

Hortumu yanma başlığını anladım güvendim fakat kamp tüpü tenekeden ince bir tüp. Büyük olan ise çelikten mamül ve basıncı fazla galiba. Dedantör takıldığı için öyle düşündüm.

Tenekenin yapısı bu kadar basıncı kaldırır mı? Tek derdim bu

Ilk satin alimdaki miktari asmadiginiz surece neden bir tehlike olsun? Bir tane mutfak tartisi alip olcun agirligini. Hatta biraz daha az gaz ekleyin. Yalniz kullanim sirasinda tupun kendisinin de zamanla korozyona ugrayabilecegini, sagi solunun yamulacagini goz onune alin. Tupte herhangi bir sorun gordugunuzde, paslanma, ek yerlerinde acilma vb olusursa kullanmayi birakirsiniz.

etrafına extra koruma da iyi olur aslında kamp tüpüne dağda taşta zarar görmesin

etrafına extra koruma da iyi olur aslında kamp tüpüne dağda taşta zarar görmesin
Bunlar var, iyi koruyor. Taşımak içinde patpata sarıyoruz.

Hortumu yanma başlığını anladım güvendim fakat kamp tüpü tenekeden ince bir tüp. Büyük olan ise çelikten mamül ve basıncı fazla galiba. Dedantör takıldığı için öyle düşündüm.

Tenekenin yapısı bu kadar basıncı kaldırır mı? Tek derdim bu
Basınç farkı olmamalı. Piknik tüpü ile kamp tüpünün orijinali aynı gazsa fark etmez. Gazın sıvı halde kalması için gerekli basınç belli. Eğer kamp tüpünün içindeki gaz daha düşük basınçta sıvı halde tutulabiliyorsa dikkat etmek lazım

Tenekenin yapısı bu kadar basıncı kaldırır mı? Tek derdim
Bütan ve propan düşük basınçlı gazlardır (8 bar civarında) .Deodorant sprey boyalarda da itici gaz olarak bu gazlar kullanılır.
Mutfak tüpleri emniyet için daha çok likit gaz bulunduğundan kalın malzemeden yapılır basınç aynıdır.
Ana tüp ters çevrilir iken yavaşça ters çevrilmesi iyi olur Çünkü tüp içindeki pislik sübap contasının arasında kalırsa sübap tam kapanmaz sızdırma meydana gelebilir.

@m.white bitmiş oda sprayleri(Şu timerli 15-30-45 dakikada odaya spray sıkan) metal kutularını delmeden içine sıvı parfüm doldurabilirmiyiz? Bunun için nasıl bir sistem yeterli olur? Bu işlemi atlatan bir link yada çizim ekleyebilirmisiniz?

Bu tür bir dolumda şahsi fikrim söyle bir sıkıntı var.

Bu tüp içindeki gazın basıncı sicakligi ile değişir. Sicaklik arttıkça basıncı da yükselir. Tersi durumda sogudukca basıncı da düşecektir.

Bu tupler likit ile %100 doldurulmamalidir. Eger tüp tam likit ile doldurulur ise isi ile oluşacak basınç farkını absorbe edecek boşluk kalmayacak. Bu durum kabin basıncının sıcaklıkla çok hızlı değişmesine neden olur. Tüp isinirsa basıncı limit değerlerinin üstüne çıkıp tüp patlayabilir.

Bu nedenle tüp tam doldurulmamalidir. %70 likit dolumu üzerine çıkmamak ta fayda var.

Sanırım bu tür dolumlar için sıvı büyük tanktan ara küçük bir tanka alınıp (regüle edilip)daha sonra doldurulması gereken kaba doluruluyordur diye tahmin ediyorum.Ayrıca son doldurma sırasında basınç için emniyet valfide konmuştur muhtemelen

Bu tür tuplerde emin değilim ama dolum ağırlığa göre yapılıyor olmali.

Mesela tüp 1200 Gram alacak kapasitelidir. Emniyet alanı olarak 200 Gram bırakılacak ise tüp 1000 Gram olarak doldurulur. Brüt ölçümü tartı ile yapılır sonuç tam ise dolum tamamlanmıştır demektir.

@m.white bitmiş oda sprayleri(Şu timerli 15-30-45 dakikada odaya spray sıkan) metal kutularını delmeden içine sıvı parfüm doldurabilirmiyiz? Bunun için nasıl bir sistem yeterli olur? Bu işlemi atlatan bir link yada çizim ekleyebilirmisiniz?
Mutfakta ve araçlarda kullanılan bütan ve propan sızıntı olduğunda anlaşılsın diye kötü koku maddeleriyle kokulandırılırlar.
Parfüm ve deodorantlara ekullanılan koku eklenmemiş saf gazlardır bu tür gaz nerde bulunur bilmiyorum.
Parfüm tüplerinin içine sıvı doldurulabilirmi denemedim ama sprey boya yapan yerlere sorabilirsin. Sanayilerde istediğin renk sprey
hazırlayıp üzerinede likit gaz doldurup veriyorlar.

Gazozun temel maddesi su ve şeker midir? içindeki CO2 köpürmesinden başka ne gibi fonksiyonu var?

Gazozdaki CO2 eğlendiriyor. Bence başka bir fonksiyonu yok. Maden suyuna ve diğer gazlı içeceklere bu yüzden katıldığını düşünüyorum.

CO2 suda çözününce karbonik asit oluyor. Köpürmesinin dışında tadı da var.

Kapagi actiginda sivinin sogumasini saglama gibi gorevi de var.

Bunlar var, iyi koruyor. Taşımak içinde patpata sarıyoruz.

böyle değilde file şeklinde olan plastikler olabilir yada hasır

Screenshot 2023-12-08 at 05-44-00 Campasist Sub-Zero Tüp Koruyucu Kılıf.png
Screenshot 2023-12-08 at 05-46-01 mutfak tüpü kılıfı file - Google Arama.png
Screenshot 2023-12-08 at 05-45-10 mutfak tüpü kılıfı jüt - Google Arama.png

Ekler

• Screenshot 2023-12-08 at 05-44-00 Campasist Sub-Zero Tüp Koruyucu Kılıf.png
    Screenshot 2023-12-08 at 05-44-00 Campasist Sub-Zero Tüp Koruyucu Kılıf.png
    137.5 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,984
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back