Bluetooth Hoparlör Problemi

volta

Kıdemli Üye
Elimde "Anker SoundCore Motion B" bluetooth hoparlör var. Bir süredir "Mi Box S" ile sorunsuz kullanıyordum. Geçen gün birden bağlanmamaya başladı. Yani bağlanıyor ama hemen kopuyor. Bir bağlanıyor bir kopuyor. Eşleştirmeyi iptal edip yeniden tanıttım birkaç kez, sonra hoparlörü resetleyip yine birkaç kez aynı şeyi yaptım. Mi Box'ı açıp kapattım arada ama aynı sorun devam etti. Sorun hangisinde acaba diye önce bluetooth hoparlörü telefonuma bağladım sorun çıkmadı, sonra Mi Box'a başka kulaklık bağladım sorun çıkmadı. Yani aslında ikisininde bağlanma ile ilgili bir problemi yok ama iki bir araya gelince sorun çıkıyor. Kafam karıştı nereden yürüyeceğimi bilemedim. Sizce sorun ne olabilir ?

anker.jpg
mibox.jpg

Son düzenleme:
Mi Box'a guncelleme gelmistir, ondan olabilir. Anker'e gelemeyecegine gore. Farkli Mi Box firmwarelerini arastirip deneme yapmak cozum olabilir. Xiaomi'ye raporlamak onlarin guncelleme yayinlamasini da saglayabilir.

PC'de Win10'a kadar stabil kullandigim BT alici Win11'den sonra stabilitesini kaybetti. Surekli ses gidiyor, baglanti kopmuyor ama. Bir turlu cozemedim. Otomatik kurulan surucu yerine elle eski surucuyu kurmak bile fayda etmedi. Gidip yeni almak zorunda kaldim.

Son düzenleme:
Mi Box'a guncelleme gelmistir, ondan olabilir. Anker'e gelemeyecegine gore. Farkli Mi Box firmwarelerini arastirip deneme yapmak cozum olabilir. Xiaomi'ye raporlamak onlarin guncelleme yayinlamasini da saglayabilir.

PC'de Win10'a kadar stabil kullandigim BT alici Win11'den sonra stabilitesini kaybetti. Surekli ses gidiyor, baglanti kopmuyor ama. Bir turlu cozemedim. Otomatik kurulan surucu yerine elle eski surucuyu kurmak bile fayda etmedi. Gidip yeni almak zorunda kaldim.
Ben o yüzden 1 yıldır falan Windows 10 21H2 kullanıyorum.
Artık yalvarıyor güncelle diye ama yok en son 1903den zorla kendini 21e güncelledi cp2102 driverini tekrar çalıştırmak için 2 saat uğraştım. Genel olarak hiçbirşeyi güncellemem
telefona da android 13 geldi ben hala 11deyim.

Mi Box'a guncelleme gelmistir, ondan olabilir.
Bildiğim kadarıyla bir güncelleme gelmedi. Yani büyük güncelleme gelmedi. Ama arka planda benim farkına varmadığım bir güncelleme geldiyse bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bildiğim akadarıyla bir güncelleme gelmedi. Yani büyük güncelleme gelmedi. Ama arka planda benim farkına varmadığım bir güncelleme geldiyse bilmiyorum.
O aleti hic bilmiyorum. Otomatik firmware guncellemesi var midir ki? Elle mi kuruluyor boyle seyler. Gerci kullanici kitlesinin ortalamasini baz alip muhtemelen otomatik yapmistir adamlar. O yuzden hic uyari bile vermemis olaiblir yaparken.

Sürücü problemi.

Bende birkaç farklı kablosuz kulaklık/hoparlör var. Bazılarında Windows 10'da problem yok fakat Win7'de aynı kulaklıkta eşleşme olmasına rağmen ses gelmiyor.

Daha önceden Win7'deki problemi Toshiba bluetooth stack diye bir sürücü ile çözmüştüm. Ama onda da ses kalitesi bozuk.

Kullandığınız hoparlörün firmware güncellemesi varsa bir deneyin.

Sürücü problemi.

Bende birkaç farklı kablosuz kulaklık/hoparlör var. Bazılarında Windows 10'da problem yok fakat Win7'de aynı kulaklıkta eşleşme olmasına rağmen ses gelmiyor.

Daha önceden Win7'deki problemi Toshiba bluetooth stack diye bir sürücü ile çözmüştüm. Ama onda da ses kalitesi bozuk.

Kullandığınız hoparlörün firmware güncellemesi varsa bir deneyin.
@slewrate Hocam, eslesmede sorun yasanan sistemler hoparlor ve Mi Box cihazlar. İki sistemde farkli baglantilarda sorun yasamiyormus. Bende sizin gibi dusunuyorum, surucu problemi. Ama sistem Mi Box, Android olunca elle surucu yukleme sansi olmuyor tabii. Ancak guncel firmware sorunu olabilir, o da Mi Box kendini otomatik guncelleyebiliyorsa olusmustur diye dusunuyorum. Bu durumda eski Mi Box firmware leri ile deneme yapmak belki cozum olabilir.

Anker'in sitesinde "apollo" (hep bunu yazmak istemistim :katil2: ) icin firmware yok gorunuyor.

Videodaki gibi guncelleniyormus Mi Box, belki yeni surumlerde tamamen otomatiktir. Sorun ondan olusmus olabilir. Ikinci videoda da downgrade anlatilmis.

Sorunun teorisine gelirsek, tabii firmware den ise tahminim Xaomi guncel firmware de bazi BT veri protokollerini ya da sıkıştırma teknolojilerini desteklemekten vazgecmis olabilir. APTX ya da LDAC gibi. Ya da vazgecmedi ama firmware sorunlu yapildi. Kontrol etmenin en kolay yontemi su anki yuklu olan firmware in tarihini kontrol etmek. Cihazin satildigi tarihten sonrasini gosteriyorsa aletin kendini otomatik guncellemis oldugu kesinlesir. O durumda eski firmware bulunup downgrade denemek mantikli hale gelir.

Son düzenleme:
@slewrate Hocam, eslesmede sorun yasanan sistemler hoparlor ve Mi Box cihazlar. İki sistemde farkli baglantilarda sorun yasamiyormus. Bende sizin gibi dusunuyorum, surucu problemi. Ama sistem Mi Box, Android olunca elle surucu yukleme sansi olmuyor tabii. Ancak guncel firmware sorunu olabilir, o da Mi Box kendini otomatik guncelleyebiliyorsa olusmustur diye dusunuyorum. Bu durumda eski Mi Box firmware leri ile deneme yapmak belki cozum olabilir.

Anker'in sitesinde "apollo" (hep bunu yazmak istemistim :katil2: ) icin firmware yok gorunuyor.

Videodaki gibi guncelleniyormus Mi Box, belki yeni surumlerde tamamen otomatiktir. Sorun ondan olusmus olabilir. Ikinci videoda da downgrade anlatilmis.

Sorunun teorisine gelirsek, tabii firmware den ise tahminim Xaomi guncel firmware de bazi BT veri protokollerini ya da sıkıştırma teknolojilerini desteklemekten vazgecmis olabilir. APTX ya da LDAC gibi. Ya da vazgecmedi ama firmware sorunlu yapildi. Kontrol etmenin en kolay yontemi su anki yuklu olan firmware in tarihini kontrol etmek. Cihazin satildigi tarihten sonrasini gosteriyorsa aletin kendini otomatik guncellemis oldugu kesinlesir. O durumda eski firmware bulunup downgrade denemek mantikli hale gelir.
Bu videolardaki firmware güncellemesi değil android güncellemesi. Bunu kendi kafasına göre yapacağını sanmıyorum. Zaten arkaplanda da yapılabilecek bir güncelleme değil. Böyle bir güncellemeyi çok daha önce yapmıştım.

Belki Mi Box'a bir reset atmak işi çözebilir ama o da uğraştıracak birşey. Sistem güncellemelri uygulamaların yeniden yüklenmesi falan.

Benim demek istediğim hoparlörün firmwarenin güncellenmesi.
Yok. Firmware uygulama üzerinden güncelleniyor. Uygulamada bu hoparlörü desteklemiyor.
Bende hoparlörü kastetmiştim. Soundcore diye telefon uygulaması var. Bu uygulama üzerinden güncelleniyor hoparlör. Bu uygulamda da benim hoparlörüm desteklenmiyor. İlk aldığım zaman hemen telefona kurmuştum ama listede benim cihaz yoktu.

Bu videolardaki firmware güncellemesi değil android güncellemesi. Bunu kendi kafasına göre yapacağını sanmıyorum. Zaten arkaplanda da yapılabilecek bir güncelleme değil. Böyle bir güncellemeyi çok daha önce yapmıştım.
Android cihazlardaki sistem guncellemeleri firmware olarak adlandiriliyor. O yuzden kisaca oyle belirttim. Yani OS disinda oyle bootcode falan guncelleme yok Android sistemlerde pek.

Eger soruna cozum bulamazsaniz Anker'in icine PAM88xxx bilmem kac ve BT alici takarsiniz. :D Sonucta hoparlor, kutu ve piller daha degerli bu ikisinden. Aleti aylarca kullanamamaktansa 50 TL ve bir kac lehim karsiliginda modlayarak kullanmak daha mantikli hale gelebiliyor.

Android cihazlardaki sistem guncellemeleri firmware olarak adlandiriliyor. O yuzden kisaca oyle belirttim. Yani OS disinda oyle bootcode falan guncelleme yok Android sistemlerde pek.

Eger soruna cozum bulamazsaniz Anker'in icine PAM88xxx bilmem kac ve BT alici takarsiniz. :D Sonucta hoparlor, kutu ve piller daha degerli bu ikisinden. Aleti aylarca kullanamamaktansa 50 TL ve bir kac lehim karsiliginda modlayarak kullanmak daha mantikli hale gelebiliyor.
bu şekilde yazınca bluetooth alıcı çıkmıyor. Bahsettiğiniz modülün linkini atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Acaba aşağıdaki tipte birşey alıp bunu bir projeye mi dönüştürsem diyorum. Ama aradaki iletişimi takip edebilsem bile sorun var mı? varsa sorun ne? bunları anlayabilir miyim emin değilim. Hatta hiç sanmıyorum bu işlerin böyle kolay olduğunu ama heves ettim işte :)

bu şekilde yazınca bluetooth alıcı çıkmıyor. Bahsettiğiniz modülün linkini atabilir misiniz?
En mantiklisi bu gorunuyor. Hem BT alici hem amfi devresi. Eger cozemezseniz bu isinizi gorur sanirim.

Edit : Hatta bir tanede ben alip atayım kenara. Stoktakiler biterse bir daha ancak 200 TL'ye gelir. Nasıl olsa kullanırım bir yerde bunu.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,150
Üyeler
2,893
Son üye
_AlfaTan_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back