Bobin icin karkas yapimi

Mikro Step

Kıdemli Üye
1mm et kalinligida ceperleri olan karkas yapmam gerekiyori.

Yogurt kabindan plastik parcalar kesip yapistirma yoluyla bir karkas yapip silikon kalipladim ardindan da poyester dokum yaptim.
Ancak silikon icindeki 1mm ceperlerin tamami polyesterle dolmadigindan kaliptan cikan karkaslar hep eksik cikti.

Plastik enjeksiyon sart gibi.

3D yazicim yok ama baski sonucu olusan karkas ne kadar dayanikli olur fikrim de yok.

Bobinleri karkassiz sekilde kalip icinde sarip ardindan bez dolayip vernikleyecegim.

Farkli daha pratik fikri olan?

3D yazicim yok ama baski sonucu olusan karkas ne kadar dayanikli olur fikrim de yok.

Nylon ile baskı yapman lazım. Bunun için de çok yüksek nozul sıcaklığı gerekir. Standart printerlerde olan bir özellik değil. Ya üst seviye printer alman lazım, yada bir printeri Nylon için modifiye etmen lazım.

Cok kucuk ebatlarda ozellikle de ince ceperli karkas yapmak cok zor bir ismis.

Cozumu simdilik asagidaki gibi buldum. Bobinleri sac aksama yerlestirmeden once saci polyesterle kaplayip izolasyon saglayacagim.

Bobinleri de bu sekilde bandla degil ince ip sararak bir arada tutacagim.

1.jpg

Silikon kalipda sikinti var. Gerci elimdeki slikon biraz bayatladi ama yuksek shore degerli silikon kalipla bir daha denemek lazim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,928
Üyeler
3,173
Son üye
apnr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back