BTK birimine hiçbir şekilde ulaşılamıyor

taydin

Timur Aydın
Staff member
BTK nın yer sağlayıcı biriminden, forumun alan adını kaydetme işlemi ile ilgili destek almak istedim. Bugün saat 14:30 da önce yer sağlayıcı sayfasındaki telefon numarasını denedim

1757072810076.png

Telefon doğrudan HATA sesi üretiyor, yani tanımlı değil. Sonra BTK ana sayfasındaki "iletişim" sayfasındaki telefon numarasını denedim.

Santral
(0312) 412 20 00

Operatöre geliyorum, ilgili birime aktarılıyorum ve telefon çalıyor, çalıyor açan yok, sonunda telefon suratıma kapatılıyor. Üç kere denedim, üçünde de telefona cevap veren yok.

Başka numaralar araştırdım. "Destek Hizmetleri Daire Başkanı" nın numarasını buldum

1757072962098.png

Birkaç kez aramayı deniyorum, cevap veren yok.

İstanbul BTK yı aradım, "biz sadece cep telefonu işlerine bakıyoruz, Ankara genel merkezi aramanız lazım" dedi. Durumu anlatınca İstanbul BTK da bir numara verdi.

0 312 412 12 00

Bu numarayı da defalarca aradım, cevap veren yok.

Yer sağlayıcı birimine ulaşmak için herhangi bir eposta adresi de belirtilmemiş iletişim sayfasında.

İyice tepem attı, CIMER'e şikayet yazayım dedim. CİMER ana sayfasından giriş yapacağım şikayetimi belirtmek için, ama giriş diyalogunda bug var, bana iki haneli tarih girmeme izin vermiyor. 29 yazacağım, 2 ve 9 u gün ve ay yapıyor !!!

An itibarı ile devletimizin bilişim alt yapısının genel özeti bu. Hizmet alamıyorsun, Şikayet de edemiyorsun! :kizgin2::kizgin2::kizgin2::kizgin2::kizgin2:

bildigim kadarıyla bu güne özel bir yoğunluk var. telefona cevap vermeyebilirler.

Herhalde herkes işi gücü bıraktı e-imza yangınını söndürmeye çalışıyorlar ...

Biraz önce BTK'dan bir çalışan beni aradı ve bir telefon numarası daha verdi. Pazertesi günü arayacağım bakalım.

@taydin abi yanlış yeri arıyorsun bence. Sen onlar hakkında telefon numarasına bile sahip değilsin ama onlar senin hakkında (internet geçmişin dahil) herşeye sahipler.

Konu yer sağlayıcı kaydı yaptırmak. Her ay yapılması gerekiyor. Yapıldığı zaman, aynı diğer sosyal medya mecraları gibi, yer sağlayıcı, üyelerin girdiği içerikten sorumlu olmuyor. Nasıl ki diyelim X de birine sövdün, mahkeme X'i yargılamıyor, sövenin IP adresini isteyip onu yargılıyor, forumda da aynı durum olacak.

O yüzden burada tekrar hatırlatayım, firmalar, şahıslar, veya kurumlar ile ilgili olan eleştirilerin abartılmadan, sadece gerçeklere dayanarak yapılması lazım. Eğer bu yapılmazsa, bunun ilgili üye için yasal sonuçları olabilecektir.

O yüzden burada tekrar hatırlatayım, firmalar, şahıslar, veya kurumlar ile ilgili olan eleştirilerin abartılmadan, sadece gerçeklere dayanarak yapılması lazım. Eğer bu yapılmazsa, bunun ilgili üye için yasal sonuçları olabilecektir.
Burada bir yanlış anlaşılma var gibi. Sosyal medya platformları birçok önleyici algoritma geliştirir.

Bireysel gönderilerde sorumluluk üyeye aittir. Ancak üyenin tespit edilemeyeceği durumlarda (forumun da bu konuda gayret göstermesi gerekir) sorumluluk forum yöneticilerini de kapsar.

Mesela suçu bildirmemek de bir suçtur.

Örneğin, örtülü bir reklam tespit ettin. Bunu bildirmek de forum yönetiminin sorumluluğundadır. Bildiğim kadarıyla bunun hapis cezası ve 6 milyon liraya kadar da para cezası var.

Uzman birinden alınacak iyi bir destek faydalı olacaktır.

Örtülü reklam nerede yasak oluyor? TVde olabilir. Burada marka model bildirerek ürünü tavsiye etmek suç sayılır mı?
reklamın suç sayılması tam olarak nedir? bedava olması mı? reklam vergisi alınamadığı için mi suç olur?

Örtülü reklam nerede yasak oluyor? TVde olabilir. Burada marka model bildirerek ürünü tavsiye etmek suç sayılır mı?
reklamın suç sayılması tam olarak nedir? bedava olması mı? reklam vergisi alınamadığı için mi suç olur?
Basit bir örnek vereyim: Bir firma, gizli bir isimle (sıradan bir kullanıcı gibi) foruma üye olup kendi ürününü övüyor ve çıkar amaçlı, kendi sitesine yönlendirme yapan linkler paylaşıyorsa, bu örtülü reklamdır.

Ancak, diyelim ki ben bir ürün aldım ve çok beğendim. "Falanca yerden aldığım filanca marka ürünün özellikleri hoşuma gitti" diye samimi bir deneyimimi paylaşırsam, bu örtülü reklam değil; içten bir kullanıcı yorumudur. Aynı şekilde, bir firmadan aldığınız teknik destek veya satış sonrası hizmetten memnun kaldığınızı paylaşırsanız, bu da örtülü reklam kapsamına girmez.

Firma, kendi resmi adıyla foruma üye olup sadece ürününün teknik detaylarını ve doğru bilgilerini paylaşıyorsa, bu açık bir kurumsal iletişim veya kullanıcıyı bilgilendirme sayılabilir. Ancak, firma bu iletişimi gizli veya yanıltıcı bir şekilde yapıyor ve içerikten ticari bir avantaj elde ediyorsa, o zaman bu örtülü reklam olur.

Kaba bir özet yapmak gerekirse: İçerik, etik olmayan, aldatıcı bir şekilde bir firmaya avantaj sağlıyorsa, buna örtülü reklam denir.

Benim bildiğim kadarıyla, bu forumda firmaların kendi ürünleri hakkında açık kimlikleriyle teknik bilgi paylaşmasına izin veriliyor. Buna rağmen örtülü reklam yöntemlerine başvurmak, zaten başlı başına sorunlu bir yaklaşım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,238
Üyeler
3,274
Son üye
realbarisbasturk

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back