Bu Videodaki Otomatik Devreyi Nasıl Yapabilirim?

Sol.beys_s

Yeni Üye
Merhaba,

Bu videoda görmüş olduğumuz mikro dc motorlu devreyi yapmak istiyorum ama bu işte çok yeni olduğum için nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Motor herhangi bir düğme olmadan, motor yönünün tersine güç uygulandığında otomatik olarak çalışmaya başlıyor.

Bu devre için nelere ihtiyacım var ve nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

DC Motor milini ters yönde çevirirsen, bağlı olduğu devreye bir ters voltaj uygular. Bu ters voltajı algılaman lazım. Mesela motora seri bir şönt direnç bağlarsın, bir OPAMP ile de bu direnç üzerindeki voltaja bakarsın. Eğer voltaj pozitif ise zaten motoru güç kaynağı çalıştırıyordur. Eğer voltaj negatif ise, birisi motor milini ters yönde çeviriyor demektir.

DC Motor milini ters yönde çevirirsen, bağlı olduğu devreye bir ters voltaj uygular. Bu ters voltajı algılaman lazım. Mesela motora seri bir şönt direnç bağlarsın, bir OPAMP ile de bu direnç üzerindeki voltaja bakarsın. Eğer voltaj pozitif ise zaten motoru güç kaynağı çalıştırıyordur. Eğer voltaj negatif ise, birisi motor milini ters yönde çeviriyor demektir.
Bu konuda çok yeniyim bu tarz bir yapımı anlatan bir video var mıdır acaba izleyerek daha iyi oturtabilirim kafamda. Ingilizcem de iyidir yabancı bi video varsa izleyebilirim.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back