buzdolabı motoru kaç dakika çalışabilir ?

czorgormez

Temporary user
Katılım
27 Ekim 2022
Mesajlar
2,059
evdeki buzdolabı bi anda soğutmayı kesti. motoru direkt bağladım çalışıyor ve soğutuyor. termostat gitmiş. gece gece termostat bulamayacağıma göre böyle direkt bağlı bırakmam lazım. ama kaç dakika soğutmada kalabilir ne kadar dinlendirmek gerekir buna emin olamadım.
 
Motordan kastınız kompresör motoru ise gövdesi üzerinde bi-metal eleman var aşırı ısındığında devreyi keserek korumaya alıyor. Yani yarına kadar motor için endişelenmeye gerek yok. Fakat kompresör sürekli çalışacağı için dolap sürekli soğuyacak.
Termostatın arızalı olduğuna emin misiniz? Eğer no-frost buzdolabı ve elektronik kontrollü değilse kompresöre yakın yerde timer (genelde motorlu tip) arızalı olabilir. Timer üzerindeki çevirme yerini ileri sararak deneyebilirsiniz.
 
dolaptaki yumurtalara kadar hersey donar, elektriksel bir sorun olmaz. Başıma geldi
 
şimdi sistemi dağıttım yukarıda elektronik bir kart var. hatta iki tane kart var. biri bağımsız bir güç kaynağı (izole değil) diğeri de buzdolabındaki sistemleri kapı switchleri vs kontrol eden kart. anladığım kadarıyla asıl soğutma buzluk kısmında oluyor ve buradan hava kanalları aşağıya iniyor. gerekli durumda bir fan çalışarak sopuk havayı alt bölmeye aktarıyor.

ana kontrol kartında şişmiş bir kond. buldum diğer parçaları da kontrol edicem. özellikle bir tane röle var ona bakıcam.

edit: suçluyu buldum. motoru süren rölenin kontakları simsiyah olmuş.
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,947
Mesajlar
131,132
Üyeler
3,176
Son üye
ag3579

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top