Çalışma masası için priz

birisim

Aktif Üye
Çalışma masası için modüler priz sipariş ettim.
Kalitesi konusunda hiç bir fikrim yok. Pahalı Legrand filan değil, yerli üretim, NeAd.

20 gözlük 2 anahtar, 3 priz piyasada ups prisi ismiyle geçenlerden. 16 tane normal. UPS prizi ölçüm cihaz ve çalışacağim bilgisayar için aldım, güvenli toprak bağlantısı.
Siparişin tümü 1200 TL tuttu.
Kalitesini beğenirsem aynısından bir tane daha sipariş vereceğim.

1738503229355.png

Güzele benziyor. Legrand'ın var böyle ürünleri dünyanın parası.

Güzele benziyor. Legrand'ın var böyle ürünleri dünyanın parası.
Evet, Legran çok pahalı.Kaliteye gelince bir şey söylemek zor - resimler vitrin için yapılmış. Elime ulaşınca gözlemlerimi ve resimleri paylaşırım sizlerle.
Fiyata bakınca zaten - aynı sayıda normal evde kullanılan prizlerden bir tık daha pahalı.

6 ay kadar olmuştur, Legrand için Karaköy'de yetkili firmasından fiyat almıştım, sonra da vazgeçtim. Fiyatı hatırlamıyorum ama diyelim bütün bileşenler 10 bin tutuyor diye liste fiyatı çıkarttı, bunun iskontosu ile bile maliyeti 4 bin olur dedi.

Eve geldim, interneti araştırdım, fiyatlar yine 4 bin civarındaydı. Liste fiyatı ile gerçek fiyatı arasında bu kadar büyük bir fark olunca, bir şeyler kaçmasın diye neticeyi tuta tuta uzaklaştım Legrand'tan.

Siparişlerin ulaşınca, detaylı fotoğraflarını çekebilirsen sevinirim. Benim de anahtarlı ve bazı başka şeyleri takacağım bir priz grubuna ihtiyacım var.

Ben izalasyon trafosunu, varyakı ve şebeke gerilimlerini filan hepsini bir prizte (ayrı ayrı) toplayıp, bunlarla ilgili ölçümler için de izoleli bağlantılar ile bir düzenek kurmak istiyorum.

Liste fiyatından %60a kadar indirim normaldir. Şaka değil. Piyasa böyle çalışıyor.

Var tabii iskonto. İnternet fiyatları ayrıca bir bulmacadır. Marketplace'ler sağolsun, tüccarların bir kısmı açık fiyat sistemine geçmek zorunda kaldı.

Elektrik malzemelerinin fiyatları nasıldır bilmiyorum ama fiyatından çok iskontosu olan yerde dikkatli olmak lazım. Böyle bir kepazelik neden kabul görür onu da bilmiyorum. Adam daha fiyatı okurken ben işten soğudum. Hesap bitince de %60-70 iskonto var dediğinde var git yoluna dedim. Baştan düzgün bir fiyat verse uğraşmamak için alıp çıkacaktım.

Liste fiyatı olmak zorunda yoksa işler daha çok zorlaşır. Birinci nedeni üretici kataloglarla beraber liste fiyatını sene başında hazırlar. Yıl içerisinde maliyet değişikliklerinden ve diğer sebeplerden kaynaklı fiyat değişimleri olması gerektiğinde yeniden liste çıkartmazlar. Liste üzerinden iskonto oranı değiştirilir. İkinci nedeni vadeli satışlardan dolayı malın farklı fiyatlanması gerekliliği. Mesela A malın fiyatı peşin ödemede uygulanan iskonto %60 ise, 30-60-90 vadeli ödemeler söz konusu olduğunda %45 lere kadar gelebilir. Bu ticarette normal bir durum. Çünkü günümüz şartlarında bugünkü ederi üzerinden 90 gün sonra tahsilat yaparsak satılan malı yerine koyamama riski var. Üçüncü bir sebebi ise son kullanıcıdan kar marjının gizlenmek istenmesi. Bunun detaylarını anlatmak için daha uzun anlatıma ihtiyaç var. Ayrıca tartışmalara yol açabileceği için ve konunun seyrini değiştireceği için bu konuya değinmek istemiyorum.
Bu sebeplerden dolayı mecburi olarak liste fiyatları kullanılmak zorunda.

Örnek resim biraz alakasız oldu. Cihaz yerleşimi olmayacak.

Masanın bitiminde bir oluk (şerit) düşün. Dik ya da açılı olabilir. Burada sadece banana soketleri, prizler ve açma/kapama düğmeleri olacak. Bunlar da belirli aralıklarla tekrarlayacak.

Diyelim ki test cihazını varyak ile beslemek istiyorum. Varyak prizine takacağım. Prizin yanında ayrıca bir açma/kapama tuşu olacak ki istediğim zaman varyak ile ilişkisini kesebileyim. Ya da banana yuvalardan doğrudan multimetre bağlayıp, varyakın o anki gerilimini ölçebileceğim. Hatta bir kombinasyon ile akımı da ölçebilirim.

Bunu izole gerilim, şebeke ve UPS için de yapacağım.

İzole trafo çıkışları için topraksız priz kullanırsanız ayırt etmesi kolay olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,293
Üyeler
2,946
Son üye
yigitmcr01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back