Çam reçinesi ve Isopropil alkol ile sıvı flux yapımı

Altair

Kıdemli Üye
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
2,731
Çam ağaçlarından topladığımız reçineyi isopropil alkol içinde eriterek sıvı flux yapabiliyoruz. Flux'in litre fiyati yaklasik 400 TL civarinda. Isopropil alkolun ise litresi 130 TL. Biz, bir litre flux yapabilmek icin yarim litreden biraz fazla alkol ve içine topladığımız reçinelerden ekleyeceğiz. Böylece kabaca dörtte bir fiyatına flux yapmış oluyoruz. Yapımı ile ilgili video şu linkte. Oldukça kolay zaten. Reçineyi rendele, içine alkol ekle. Bir kaç saat bekle, sıvıyı süz. bu kadar.

 
Bende kendi yaptığım flux'ı kullanıyorum ama reçinenin yapış yapış temizlemesi zor bir tarafı var. O nedenle çok tercih etmiyorum. Aşağıdaki konuda görebilirsin.


Bu konudan sonra yeni bir manyetik karıştırıcı yapmıştım.

 
Bende kendi yaptığım flux'ı kullanıyorum ama reçinenin yapış yapış temizlemesi zor bir tarafı var. O nedenle çok tercih etmiyorum. Aşağıdaki konuda görebilirsin.
Daha temiz bir lehimleme için %1 oranında olması gerekiyor gliserin eklenmesi gerekiyor kendi yaptığınız flux da gliserin eklediniz mi
 
Hayır eklemedim. "Hangi marka flux kullanıyorsunuz?" konusunda gliserin eklemenin bir faydası olmadığı söylenmişti. Elimde olmadığı için bende deneyemedim.
 
Gliserinin yağlayıcı ve nem tutucu özelliği varmış. Bunun lehimlemeye ne gibi bir faydası var?
 

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,989
Mesajlar
102,192
Üyeler
2,517
Son üye
Dzenit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top