Cep telefonu arıza?

Andromeda

Aktif Üye
Cep telefonum normal açılıyor,kilit deseni ekranı geliyor ve kilit desenini girince aşağıdaki ekran beliriyor..başlat ile ileri gidilirse wifi ı açtırıyor ve gerisi yok..
örneğin dışarıdan telefon gelirse "tamam " a tıklayıp hemen sonra cevap verebiliyorum, ama telefonun ana ekranına girilemediği için telefon edemiyorum.
Bu durum oluşmadan önce çeşitli programlar ile ilgili "durduruldu " uyarısı veriyordu.

Ben Factory Reset yapardim once.

Ses kısma alt tuşuna ve ana tuşa aynı anda basılınca reset atılması lazım, reset atamadım bu şekilde ama telefonu yeniden başlatabiliyorum..

Her marka ve modele gore farkli tus kombinasyonlari olabilir, emin misiniz dogru sekilde yaptiginiza?

Telefondaki temsilci yanlış söylemiş, üç tuşa basınca reset menüsü geldi..
Üstelik önce telefonu kapatmam gerektiğini söylemedi ..neyse..
şimdi bilgileri kaybetmeden neler yapabilirim ,buna bakmam lazım..
uyarı için teşekkür..

Reset atınca bilgiler silinmez demişti temsilci..
factory reset mi atacağız?

Factory Reset her sey i siler, yedek almanin yollarida belki vardir, isterseniz once onlari deneyin, daha sonra Factory Reset atarsiniz.

Evet yedekle ilgili birşeyler söylemişti..ben reset ekranına gelemeyince servise gidecek ve bilgiler silinir dedi..
Bir daha arayarak veya internetten bakıp konuyu netleştirmem lazım..
belkide dediğiniz gibi reset menüsünde bir yol vardır..

Reset menulerinde yedek almayla ilgili bir sey gormedim. Servis yedek almayla ilgili yardimda bulunuyorsa muthis bir sey. Bilgisayar baglantisi yoluyla dosyalari gormek te bir secenek olabilir.

PC ye bağlayınca windows gezgininde dosyalar gözüküyor ama örneğin not defterine kaydediler metinleri bulamadım..belkide özel bir program kullanılıyordur bu iş için..

Not defteri gibi uygulamalarin program dosyalari baska bir yerde, yedek dosyalari baska bir yerde olabilir. Ayni zamanda Not defteri uygulamasinin yedekleri de normal metin dosyalari gibi bizim anlayacagimiz sekilde olmayabilir. Ancak genelde her iki tur de de uygulamalar yedekleri ayri bir yerde tutulurlar. Resim dosyalarini yedekleri nasil ayri bir yerde ise onlarda uygulama yedekelri gibi bir klasor altinda olabilir. Bunu arastirmak lazim. Eger oyle ise, o yedek dosyasini komple bulup almak, sonra Factory Resetten sonra tekrar ayni yere koymak bir cozum olabilir.

.."reboot system now" ve "reboot to bootloader" seçeneklerini denedim ama olmadı..dosyalar kötü bir şekilde bozulmuş galiba..bir program bulup pc de yedek alabilirsem alacağım yoksa factory reset yapacağım..belki bu bile telefonu kurtarmayabilir..

.."reboot system now" ve "reboot to bootloader" seçeneklerini denedim ama olmadı..dosyalar kötü bir şekilde bozulmuş galiba..bir program bulup pc de yedek alabilirsem alacağım yoksa factory reset yapacağım..belki bu bile telefonu kurtarmayabilir..
Bir program dediginiz nedir bilmiyorum ancak, siz zaten dosyalari pc de gorebiliyordunuz. Yedek aldiginiz dosyayi Factory Reset ten sonra ayni yere koyabilirsiniz. Ancak burada sistem dosyalarindan bahsetmiyorum tabi ki de, onlari degistirirseniz calismayabilir. Sadece yedekler, ya da programin kullandigi kullanici ayar dosyalari gibi , sistemin kullanmadigi dosyalar olmali.

PC windows da telefondaki download(internetten indirdiğim herhangi bir dosya) dosyaları, kamera ile çektiğim fotoğraflar gözüküyor..whatsapp image ları gözüküyor ..ama whatsapp mesajları, sms mesajları, not defteri dosyaları,telefon rehberi vs gözükmüyor..Program dediğim bu tür dosyaları yada kayıtları görebileceğim program..

Telefonun power tuşu bu arızadan önce hafif içeri girmişti..hiç çalışmayınca bende açıp düzeltmek istedim ama olan oldu.. dokunmatiğin bağlantısını kopardım..bende fazla düşünmeden reset attım ve otg kablo kullanarak telefona mouse takıp prosedürü izleyerek( google hesabı ve telefon soruyor) tekrar açtım..şimdi mouse ile kullanılan masaüstü telefonum oldu :)

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,174
Üyeler
2,901
Son üye
ahmet045

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back