muhammedcel
Üye
Merhaba,
İnternette satılan "JCD 908S" diye geçen şu ucuz(300 tl) havyayı kullanmaktaydım. Karaköy'den kaliteli bir uç aldıktan sonra uzunca süredir kullanmaktaydım. 4 sene filan oldu. Isınması hızlı, beğeniyordum. Elbette bozulanı tamir etmek için hemen yenisini satın aldım. Bunu tamir edebilirsem yedek durabilir.
Ama geçen gün patladı ve içini açtığımda şöyle bir fotoğraf ile karşılaştım.
Aşadaki kaynakları buldum.
Kırmızı daire içindeki eleman "1R00" mış. - 1ohm direnç galiba.
Sarı daire içindeki elamnın yanındaki pcb'de 563 yazıyor. O da 56k ohm direnç galiba.
Bunları değiştirsem sorun çözülür mü? Yeşil ve Mavi ve Beyaz daire içindekilerde bozulmuş olabilir mi?
İnternette satılan "JCD 908S" diye geçen şu ucuz(300 tl) havyayı kullanmaktaydım. Karaköy'den kaliteli bir uç aldıktan sonra uzunca süredir kullanmaktaydım. 4 sene filan oldu. Isınması hızlı, beğeniyordum. Elbette bozulanı tamir etmek için hemen yenisini satın aldım. Bunu tamir edebilirsem yedek durabilir.
Ama geçen gün patladı ve içini açtığımda şöyle bir fotoğraf ile karşılaştım.
Aşadaki kaynakları buldum.
Schematics for JCD 908S adjustable soldering iron - Badcaps
If you have a general question concerning basic electronics theory or component function & usage, here's where it goes.
www.badcaps.net
Kırmızı daire içindeki eleman "1R00" mış. - 1ohm direnç galiba.
Sarı daire içindeki elamnın yanındaki pcb'de 563 yazıyor. O da 56k ohm direnç galiba.
Bunları değiştirsem sorun çözülür mü? Yeşil ve Mavi ve Beyaz daire içindekilerde bozulmuş olabilir mi?