Çinin askerlerine implant yerleştirdiği iddiası

TunahanC

SbX
Biliyorum burası bir haber formu değil ama yine de ilginç bulduğum bir iddiayı paylaşayım burada.

Bu X postundan paylaşıldığı üzere bir kişi yaklaşık 500 ETH yakarak bir uyarı/bilgilendirme postu yayımladı.

Türkçe çevirisi şu şekilde
"Kande Investment'ın CEO'ları Feng Xin ve Xu Yuzhi, tüm şirket çalışanlarına ve eski çalışanlarına karşı beyin-makine silahlarını kullanarak zulmetti ve kendileri de kontrol altında.
Beyin-makine arayüzleri ve zihin okuma teknolojileri geliştikçe, yeni bir suç türü ortaya çıktı: vahşi hayvanlar dijital makinelerin kuklalarına veya tam anlamıyla kölelerine dönüştürülüyor.
Günümüzde, kurbanların duyusal arzularının aşamalı olarak yok edilerek dijital makinelerin tam anlamıyla kölesi haline getirildiği yeni bir suç modeli ortaya çıktı. Eğer bir gün ben de bu sürecin son aşamasında bir kurban olursam, bu dünyadan ayrılmayı tercih ederim."

çok inandırıcı değil, hala beyindeki nörönların nasıl etkileştiğini bilmiyoruz. nasıl beyin okuma yapalım. neurolink dersen o tamamen kas motor kontrol ve sensory feedback sağlıyor.

500 eth yakmış mutlaka gerçek olmalı diye düşünülüyorsa da zaten amaç bu. arkadaki gizli amacı da asla bilemeyiz. milyar dolarlık bir ihale vardır sahte bir haberle ortalık karıştırıp ihaleye yön veriliyordur, bir adamın başına bela açılıp sahadan temizleniyordur vs. dev ticaretlerde böyle medya üzerinden ayak oyunlar çok olur. 3-5 milyon dolarlar ise çekirdek parası.

Haber feyk tabii, :gulus1:
Beyin okumaya gelince - üzerlnde çalışmalar var ve baya ilerlemiş. etkileyici seviyeye ulaşmış denilebilir:

Beyne takılan askeri çipi bilmem ama yeni nesil askeri ekipman çalışmalarında deri altı implant çipler askeri haberleşme sistemine entegre edilecek.
Gerçe yeni nesil savaşlarda genellikle uçan yüzen, koşan, gezen ... dronlara üstünlük verilecek. İnsanlara fazla yer kalmayabilir.

Gerçek olduğunu düşünmekten ziyade artık bunların bir "akıl oyunu" seviyesine gelmiş olması bu ihtimalin yakın gelecekte gerçekleşebileceği anlamına geliyor. En azından ben öyle düşünüyorum. 2013 yılında Elon Musk yapay zeka ile ilgili konuşmalar yapıyordu bugün gelinen durum az buçuk ortada.

"Brain-computer chips have been militarized and deployed on a large scale, and all military powers are using base stations, radios and nano-brain-computer chips to control all citizens."

Yukarıda bu çipin (large scale) on veya yüz binlerce insana uygulandığını yazıyor. Nasıl bunu dışarıya sızmasını önlemişler merak ediyorum.

Beyin implant'larını da eninde sonunda göreceğiz mutlaka. Ama şu anda farklı implantlar yaygın kullanılıyor. Mesela parmakların arasına takılan ve kapı kilidini açmak için kullanılan sistemler var.

Forum istatistikleri

Konular
7,354
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back