bu konularda senin benim gibi insanlarin endiselenmesi biraz yersiz sende belirtmissin zaten bir algoritmanin aciklari kapanir ve birden yeni algoritma kesfedilir
, asil endiselenmesi gereken ulkenin guvenlik birimleri, silah sistemlerini insaa ettikleri temel yapilarin guvenlik aciklari, yoksa banka sifresini cozmus cok onemli degil, bildigim kadariyla zaten banka 24 saat icinde bildirimde bulunman halinde zarari karsiliyor, en ufak alisverite dahi sms onayi gerekiyor vs, tabiki bunuda asan asiyor ama bankanin guvenlik altyapisinin sorumlulugu bankaya ait.
neyse konu konuyu acip mevzu cok uzuyor, sahsen guvenlik aciginin yada arka kapinin donanim uzerine insaa edilmesi fikri bence cok ucuk bir senaryo, hemde ortaya cikmasi halinde olay yeri delilleri donanima sahip herkesin elinde olacak yani firmanin kivirtma ihtimali yok , bu is hem pahali hemde ortaya ciktiginda da rezil kepaze olur, meshur bir telefon firmasinin yasadigi rezillik ortada, bir dunyada ceza yedi, acaba bizim ulkeden de para alan oldumu merak ettim simdi
gerci satislarida dusmemistir bile.
yazilim uzerinden bu isi yapmak daha kolay, ismi lazim degil isletim sistemindeki calisan servislerin ne halt yedigi belli degil, ustelik kapatamiyorsunda, bir ara silmeyi denedim ve zar zor basardim ama bu seferde guncellemeleri reddetti, adamlar yazilim uzerinden zaten iyi tezgah kurmus donanima ne hacet. stm32f103 dede arka kapi var mi acaba simdi kafama takildi.