Çocuklar İçin kodlama önerisi

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Kızım 10 yaşında ve evde geçirdiği boş zamanlarında değişik seçenekler sunarak zamanını bilgi birikimi şeklinde değerlendirmesini istiyorum.
Sunduğum seçenekler arasında piyano çalışmak, nota çalışmak, kitap okumak, ingilizce çalışmak gibi seçenekler var.
Karşılığında ise Roblox denen lanet oyunu oynamaya hak kazanmış olacak.
Ben bu seçenekler arasına kodlamada eklemek istiyorum. İnternette çocuklar için robotik kodlama eğitimleri var ama ben bu konular hakkında bilgi sahibi değilim.
Şöyle bir liste var. ama nedir? ne değildir? bilmiyorum. Sizlerin bu konuda önerebileceği bir kodlama dili, programı vs. bir şey varsa bilmek isterim.
Tabi bu aşağıdaki siteler ücretli olabilir. Henüz neyi kodlaması gerektiğini bilmediğim için araştırmada yapamadım. Tercihim belirli bir kodlamanın ücretsiz yada cüzi ücretli bir seviyede olması. Belki kodlamanın ne olacağını tespit ettikten sonra Udemy üzerinde bile eğitim bulabilirim.

Robotik Kodlamaya Başlangıç Siteleri

Bence şu zaman ingilizce öğrenmek için çok iyi fırsat :) İngilizce öğrenirse o dediğin programlama sitelerinden de maksimum verimle yararlanabilir.

Bizim kız ne zaman boş kalsa youtube'da pewdiepie denen bir soytarının videolarını seyrediyordu. Çekiştik, seyretme dedik ama gene de seyretti. Ama orada söylenenleri anlamak istediği için, o motivasyonla ingilizceyi çok iyi öğrendi. Şimdi neredeyse adama dua edeceğiz :katil2:

Forum istatistikleri

Konular
7,299
Üyeler
2,949
Son üye
dündenbiri

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back