Onlar 3 bacaklı transistör kılıflı. Sökmesi uğraştıracak biraz.Bir de shottky lere bakar mısınız?
D205 - D206 Diyot konumunda 150 veya 180 li değer okumanız lazım.
Sökmeye gerek yok. lehim yüzünde ölçersiniz. Buzzer konumunda da ölçebilirsiniz. Kısa devre değilse sağlamdır.Onlar 3 bacaklı transistör kılıflı. Sökmesi uğraştıracak biraz.
1-2-3-8 nolu bacaklarda 0,650v civarı var.Ölçü aleti diyot konumun da Kırmızı prob 4 nolu pin de diğer pinleri siyah prob ile dolaşın diyot değeri okuyacaksınız.
direnç tipi bulamadım, kondansatör tipi taktım ama bire bir aynısı. 250v 3.15ASigorta direnç önemlidir. Arızalıysa, yenisi ile değişin
iki diyotta da 1 ve 3 nolu bacaklar kısa devre. 1-2, 2-3 ler ötmüyor.Sökmeye gerek yok. lehim yüzünde ölçersiniz. Buzzer konumunda da ölçebilirsiniz. Kısa devre değilse sağlamdır.
Ld7575 sağlam1-2-3-8 nolu bacaklarda 0,650v civarı var.
5 nolu bacakta 0.120v var
6 nolu bacakta 0.495 var
7 nolu bacakta hiç değer yok.
direnç tipi bulamadım, kondansatör tipi taktım ama bire bir aynısı. 250v 3.15A
Aynı kılıfta 2 diyot var. 1-2 ve 2-3 kısa devre olmaması gerekir. 1-3 birbirine devre üzerinde bağlıdır.iki diyotta da 1 ve 3 nolu bacaklar kısa devre. 1-2, 2-3 ler ötmüyor.
Opto sağlam abi. c-e arası kısa devre değil. Ben optonun ledini yakarak tr tarafında değer ölçtüm. Çift taraftada değer görünce bozuk sandımOpto zaten bozuk çıkmadı mı? Eğer senin ölçtüğün gibi opto transistörünün CE arası kısa devre ise, o zaman SMPS hiçbir çıkış üretmeyecektir, çünkü çıkışta çok yüksek bir voltaj olduğunu zannediyor.
Aynen söylediğiniz gibi. Bu durum da sağlamlar sanırım. LD7575 de sağlam ise daha nereye bakacağız?Aynı kılıfta 2 diyot var. 1-2 ve 2-3 kısa devre olmaması gerekir. 1-3 birbirine devre üzerinde bağlıdır.
Bulduğumda kesin yazarım.Arızayı bulduğunuz mesajı bekliyorum.
Forumda bunca usta var.
İş sizde araştırın, takıldığınız yerde yardımcıyız.
Kolay gelsin...
Şimdiye kadar elektrik vermeden sadece malzeme kontrolü olarak ilerledim.Pwm entegresi besleme voltajı kac volt? Voltaj varmi
Çalışmadı ama hiç bir şey de patlamadı. Trafoya kadar 312vdc geliyor ama karşıya geçmiyor. Şimdi oradaki opto ve bir tane küçük tr var, onları söküp ölçeceğim. Onlarda olmazsa herhalde pwm entegresi gidik olabilir. Elimde bir tane pwm entegre var ama uyar mı bilmiyorum. Bakacağım. Olmazsa yarın onu da alırım.
Orada verdim çünkü temel 4 tane elemanı değişince çalışacak sandımBen burada enerji verdiğini anladim.
Osiloskop ta var. Pwm sinyali de gözlenebilir.