Benim iki çeşit damacana pompam var. Bunlardan biri ilk zamanlarında aldığım aşağıdaki model. Bunun çalışma mantığı çok basit, pili anahtarlayıp motor dönüyor. Motor ise bir şaft ile damacananın altına kadar hareketi iletiyor. Şaftın ucundaki pervane suyu yukarı çekiyor. Ben bunu adaptörlü yaptım ama çok gürültülü çalışıyor.
23953 eklentisine bak
Diğeri ise senin olmasını istediğim gibi dediğinden. Aslında bundan bende iki tane var. Birinin emiş gücü azalınca bir tane daha aldım. Çocuklar sürahi boş olsa bile rahatlıkla su içebiliyor.
Bunun çalışma mantığı ise biraz daha farklı. İçerisinde 18650 şarjlı lityum iyon pil, dolayısıyla şarj devresi ve motoru açıp kapatan bir devre var. Motorun hareketi sırası ile (kauçuk sanırım) pistonlara aktarılıyor. Subaplar sayesinde tek taraflı bir emiş gücü elde ediliyor. Bendekinin emiş gücünün azalması pistonlardan birinin yırtılmasından dolayı olmuş.
Bende uzun zamandır masama uzanan bir hortum olsa ve tek tuş ile bir bardak suyu zahmetsiz doldursam diye düşünüp duruyordum. Umarım projen başarılı olur.
Sonuç olarak istemiş olduğun şeyin çalışması yöntemi ile yaptığın ile aynı değil.
23954 eklentisine bak23955 eklentisine bak23956 eklentisine bak