Darlington Pair hakkında

Peak2Peak

Aktif Üye
Merhaba düşük base akımı ile yüksek kollektör akımını gerekli bir devre için uln2003 kullancağım ama enregrenin datashettindeki 2 direncin varlığını anlayamadım.Base kısmınadaki direçler bazı modelleri için harici dirençlerden kurtarıyor ama 7.2kohm ile 3kohm direçlerin ne işe yaradığını çözemedim.İnternette stabiliazyon dirençleri denilmiş.Bu ne demek ?.
1627037755193.png

o dirençlerin sebebi transistör sızıntı akımlarının transistörün çalışmasını bozmaması ve giriş beyz akımının istenen değere erişene kadar transistörü sürmesini engellemek içindir.
eğer o dirençler olmazsa transistör elimizde oluşan mikro amper seviyesinde 50 hz elektrikten etkilenir.
preamfi girişene elimizi değdirdiğimizde hoparlörden çıkan ses buna örnek.

Aşağıdaki bilgiye göre o dirençlerin görevi, transistörün OFF olmasını hızlandırmak. Transistör bazını sürmeyi kesersen, transistörlerin baz kapasitesi bu dirençleri üzerinden deşarj ediliyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back