Dewalt DCD996P2 tork sorunu

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,692
Çok iyi bir indirimin olduğu zaman Dewalt DCD996P2 şarjlı vidalama almıştım. Bir süre de kullanmadım, sonra rafları suntaya vidalamak için kullandım.

Tork ayarı hiç çalışmıyor sanki. Minimum ayarda bile vidayı sıkarken koparıp atıyor, tork tırıltısı hiç olmuyor. Sahte midir nedir anlamadım. Sahteye de pek benzemiyor ama ... Bu Dewalt'lara özgün bir problem mi acaba?
 
Videodaki matkap bayağı kuvetli.Diğer imalatlardaki pil yuvası bayağı küçük diye hatırlıyorum

3 tane hız ayarı var 1 seçildiğinde soft start bunda varmış sanırım Ayrıca tork ayarları yapılırken bayağı yüksek çıtçıt sesleri var (4.dakikada izah ediyor)


 
Benim daha önce kullandığım Bosch GSB 12VE-2 de çok güçlü bir matkap idi. Ama tork ayarını 1 (en düşük) yapınca küçük vidaları rahatlıkla sıkıyordu ve sıkılaştıktan sonra da atlıyordu. Bunda büyük vidalarla deniyorum, minimum tork ayarında ve vidayı sürekli sıkmaya devam ediyor ve en sonunda vida tahtayı yarıyor.
 
Kaynak eldivenlerini takıp minimum torkta mandreni tutuyorum ve matkabı çalıştırınca, ancak çok sıkı tutarsam durdurabiliyorum. Sanırım bu, normal standart vidalama işleri için uygun değil. Bununla herhalde ancak 20 cm lik parmak kalınlığında vidaları sıkacaksın :) Ucuza getirdik derken hiçbir işime yaramayacak birşey almış oldum :kizgin1:
 
1.Hız ayarında iken matkap'ın tetiğine yumuşak dokunma ile başlatma işe yaramıyormu?
 
Bir de daha önce kullandığım şarjlı vidalamada (ve piyasadaki diğer ürünlerin belki %99'u da böyle) makina aşırı yüklendiğinde bile güç vermeye devam eder. Yani sıkışıp kalsa bile yüklenmeye devam eder. Bu bendeki dangalak ise aşırı yük durumunda motoru stop ediyor :kizgin1: Güya akıllılık ediyor. Nefret ederim böyle akıllı aletlerden. Aşırı yük olduğunu ben zaten anlayacağım ve gerek görürsem ben durduracağım o motoru. Ben durdurmadıysam da o motora enerji vermeye devam et!
 
Dewalt marka (model aynı olmayabilir, tipi çok benzer) bit pazarlarında sıfır, iki pil ile 150 TL'den fiyat açıp 80-100 TL civarında satılıyordu. O zamanlar araştırmıştım, ürünler tabi ki sahte çıktı. Bu markanın Türkiye'ye bir ara çok sahtesi gelmiş. Anlattıklarına göre sendekinin de sahte olma ihtimali yüksek. Bosch için de benzer bir durum söz konusuymuş.

Bu tarz cihazları sıfır alacaksam genellikle Bauhause'u tercih ediyorum. Malum Alman tedarik firması ve kaliteli ürünler satıyor, bazen fiyatlar yüksek olabiliyor ama netice güvenilir ürün. Başka yerde fiyatın %15-20 altına sahte alma ihtimali de var...

En sevdiklerim ise orijinal 2. el bit pazarı ya da hurdacı ürünleri :D Çok hesaplı oluyorlar.
 
taydin, bunun tork ayarı yapan kafası sökülemiyor mu, içine bişey sıkışmış ya da yağlanması gerekiyor olabilir
 
taydin, bunun tork ayarı yapan kafası sökülemiyor mu, içine bişey sıkışmış ya da yağlanması gerekiyor olabilir

Bende
Linkte sağda matkapın manueli ve birleştime manueli var
Belki bir tırnak yada benzeri küçük birşey yerinden çıkmıştır
Söküp bakılabilir
https://servicenet.dewalt.com/Products/Detail?isId=true&productNumber=DCD996P2&selectedType=33049#
benzeri şeyler söyledimde nedense bir cevap alamadım

Bunların orjinalleri dünya kadar para iken ,orjinali ile en azından üzerindeki boya farklı iken aynı performansları beklemek yanlış olur.
Ama madem alınmış belki ufak bir işlemle bu sorun çözülebilirdi.
 
Bunu hepsiburada'dan almıştım. Özelliklerine üretici sayfasından baktım, neredeyse aynı. Bu sahte değil gibi duruyor.

Zaten sorun da çalışmaması değil, tuttuğunu koparması :D Hassas işlere uygun olmayabilir.

IMG_20200117_130525.jpg
 
taydin, bunun tork ayarı yapan kafası sökülemiyor mu, içine bişey sıkışmış ya da yağlanması gerekiyor olabilir

Şöyle söyleyeyim. Benim daha önce kullandığım Bosch'da 1 - 15'e kadar tork ayarı vardı. Bunun en düşük ayarı Bosch'un 6-8 ayarı gibi. Yani hiç tırlama yok değil, tırlıyor elimle sıkınca. Ama tırlaması için gereken kuvvet epey fazla.
 
belki ağır iş modelidir, arıza değildir. ki altında batarya bloğu olan bu modelleri marangoz lara hitap ediyor bence.
 
Benim tahminin ahşap evlerin kolon kiriş montajında kullanılan uzun ve kalın civataları sıkmak için bu. Ama gene de bir servise sorayım bakalım. Herhalde bunu satabilirsem satacağım ve gene bildiğim Bosch alacağım.
 
merhabalar hocam, eski bir konuyu hortlatıyorum fakat aynı model şarjlı matkabı ben de kullanıyorum ve 1. kademede mandreni durdurmak için sadece elimle yavaşça sıkmam yetiyor, yüksek ihtimal ürününüz hatalıydı.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,762
Mesajlar
98,759
Üyeler
2,458
Son üye
rickss

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top