hakan8470
abantu
o hava yerine daha ucuz olan altin agirliginda bir sey koyuyorlardi. Unuttum.İçinde hava boşluğu varsa altın saf olsa bile hatalı çıkar her iki yöntem ile.
o hava yerine daha ucuz olan altin agirliginda bir sey koyuyorlardi. Unuttum.İçinde hava boşluğu varsa altın saf olsa bile hatalı çıkar her iki yöntem ile.
Altının özgül ağırlığına yakın ucuz metalde yok. Adı neymiş merak ettim.o hava yerine daha ucuz olan altin agirliginda bir sey koyuyorlardi. Unuttum.
illa karisim bir seydir zaten abi. kuyumcularda sasirmisti bir ara. ama tabi sonra onu da test etmeyi ogrendiler.Altının özgül ağırlığına yakın ucuz metalde yok. Adı neymiş merak ettim.
Metal Paranın kenarındaki tırtıklı yerler zımpara ile değerli metal çalmasınlar diye imiş.Kuyumcu, kuyumcuyu her tarafimiz koktu ya, ben nerden anlayim sahte altin yapmaktan
İki büyük sıkıntı var:tamam herkes yöntemi uygun buldu. bir ara deneyeceğim.
normalde kuyumcuyu kesinlikle kandıramazlar.
aşağıdakiler mümkünse;
altın içine 1 karatdan az değerde yabancı madde karıştırılmamışsa,
karat asitleri ve mihenk taşı taklavatı sağlamsa,
hassas çevresi kapalı manipülasyona açık olmayan elektronik kantarı varsa,
tınlama aleti ve tınlatma tablası varsa,
rengine bakılır, büyüteçle inceleme imkanı varsa, (bazı altınlarda hassas ince yazıları ve yıllara göre kalıp izleri olur, kalıp durumlarını bilirler.)
birde çok nadirde kullanılsa bu konuda tartışılan hacim-özkütle yöntemini ilave edin (bunu gördüm ama nadir oluyor. dökümcülerde olduğunu düşünüyorum.)
en sonada altını kesip içine iç yapısına bakılmasını ekleyin. (buna müşteri izin verirse yapılabilir. üstdeki yöntemlerle sahte olduğundan eminse ve kapalı çarşıda ise anında keser.)
birde bu işte kullanılabiliyorsa x-ray tarzı - sonar tarzı dedektörle iç yapısının homejenliği kontrol edilebiliyorsa onada bakılabilir. (bu cihazı kapalı çarşıda hiç görmedim. )
elektriksel alan prensibine göre bir cihaz yapabilen varsa parayı vurur diyebilirim.; hazneye altın koyulacak, mala zarar vermeden elektriksel işlem uygulanacak ve neticesinde karat değerini verecek gibi. hazneye koyulanın yalnızca saf altın oranını verse yeterli olur.
cihazı denemesi çok basit, 10 dakkada tüm altınların ve ayarlarının gerçek ve sahte çeşitleri ile denenir. % 100 testi geçerse. yapan kişi sağlam para kazanır.
varmı yaparım diyen, kendine güvenen. başka iş yapmasına gerekte kalmaz. cihazı satmasıda gerekmez. satmasa daha iyi aslında.
kapalı çarşıdaki dükkana koycaz, getirene ücreti karşılığı ölçüm yapacaz. kilosu 200 TL. den ölçülür.
bunudamı yapmışlar. görsel-linki adı falan varmı? bir bakalım altını nasıl analiz edebiliyor acaba.
200 TL. iyidir fena para bırakmaz. ayağı alışsın vatandaşın. 50 kilo rahat iş gelirdi günlük. birde kiloya gelmeyen ufak ölçüm işlerinden 50 TL. alırdık.
çok fazla parçalı kilo işide gelirse rakamı artırabilirdik. kiloluk dediysek bir kaç külçe gibi düşünelim. parça arttımı fiyatda artar. bu ek iş zaten ana iş değil.
birde beyaz kaplamayı becersek (beyaz altın) bundada para var aslında.
kuyumcu bir arkadaş anlattı. mal satıyoruz. yan komşuların sattığı mallarıda biliriz. ertesi gün başkası tarafından kontrole getiriliyor diyor. sevgilisi almış hop kontrole.
düğün yapılmış sahte varmı kameradan kimin takdığıda belli hop kontrole. mehirlik nikah öncesi verilmiş hop kontrole. hiç güven kalmadı diyor bana. mal bizimde olsa ses etmiyor kontrol ediveriyoruz diyor. aslında bıktırıcı bir iş. yarım yamalak konrol ettikleride oluyor. bir tomar altınla geliyorlar bakıver diye. ama illa sahte nadirde olsa oluyormuş. asıl sıkıntı ondan sonrası polise haber verilmek zorunda. sahtesini sahibinde bırakmazlar.
bir ara 22 ayar cumhuriyet-ata altınlarının piyasaya 21 ayarları sürülmüştü. polis kimde varsa toplayıp aldı.
Daha kompleks olanları da var ama şimdilik bulamadım.bunudamı yapmışlar. görsel-linki adı falan varmı? bir bakalım altını nasıl analiz edebiliyor acaba.
200 TL. iyidir fena para bırakmaz. ayağı alışsın vatandaşın. 50 kilo rahat iş gelirdi günlük. birde kiloya gelmeyen ufak ölçüm işlerinden 50 TL. alırdık.
çok fazla parçalı kilo işide gelirse rakamı artırabilirdik. kiloluk dediysek bir kaç külçe gibi düşünelim. parça arttımı fiyatda artar. bu ek iş zaten ana iş değil.
birde beyaz kaplamayı becersek (beyaz altın) bundada para var aslında.
kuyumcu bir arkadaş anlattı. mal satıyoruz. yan komşuların sattığı mallarıda biliriz. ertesi gün başkası tarafından kontrole getiriliyor diyor. sevgilisi almış hop kontrole.
düğün yapılmış sahte varmı kameradan kimin takdığıda belli hop kontrole. mehirlik nikah öncesi verilmiş hop kontrole. hiç güven kalmadı diyor bana. mal bizimde olsa ses etmiyor kontrol ediveriyoruz diyor. aslında bıktırıcı bir iş. yarım yamalak konrol ettikleride oluyor. bir tomar altınla geliyorlar bakıver diye. ama illa sahte nadirde olsa oluyormuş. asıl sıkıntı ondan sonrası polise haber verilmek zorunda. sahtesini sahibinde bırakmazlar.
bir ara 22 ayar cumhuriyet-ata altınlarının piyasaya 21 ayarları sürülmüştü. polis kimde varsa toplayıp aldı.
Bu yüzeyin bileşimini ölçer. içerisini ölçmez.Daha kompleks olanları da var ama şimdilik bulamadım.