Drv8825 ve Genişletme Kartı ile Step Motor Sürmede Önemli Hususlar

Kaşif

Yeni Üye
Herkese merhaba burda yeniyim Fırat Üniversitesi/ Mühendislik fakültesi 2. Sınıf mekatronik öğrencisiyim projem için step motor sürmem gerekiyor. Vref voltajı, çalışan motorlar ile kart bağlantısını kesmemek gibi önemli hususları araştırdım fakat çok derinlemesine bir sonuç alamadım. Ayrıca projeye bir buton ekleyip tüm sistem elektriğini kesmeyi yani ana şartel gibi bir buton ekleme ve direk kesmek gibi bir yöntem düşünüyorum bu yöntem motorlar ve sürücülerde bir arızaya neden olur mu? Öneri ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

Kullanılan malzemeler ;

Nema 17 Step Motor
faz akım 1.7A

Soğutuculu drv8825

Kolay kullanım için drv8825 uyumlu genişletme kartı

DRV8825 ya da benzeri motor sürücülerin enable pini olur bu pini disable konumuna çektiğin anda motor boşa düşer ve söküp takmanda bir sakınca olmaz. dikkat etmen gereken motor pinlerini doğru bağlamak ve sürücüye ters voltaj vermemek.

DRV8825 ya da benzeri motor sürücülerin enable pini olur bu pini disable konumuna çektiğin anda motor boşa düşer ve söküp takmanda bir sakınca olmaz. dikkat etmen gereken motor pinlerini doğru bağlamak ve sürücüye ters voltaj vermemek.
Teşekkürler peki Vref= motor faz akım*2 Ohm kuralı kesin mı çünkü bir kaç farklı yerde farklı formüller önüme çıkmıştı örnek olarak"Vref=Imax*8*Rs" gibi

Bir de step motor, sürücü tarafından tutulmadığı zamanlarda elle mili çok hızlı çevirmemek lazım. Oluşan ters voltaj sürücüye zarar verebilir.

Teşekkürler peki Vref= motor faz akım*2 Ohm kuralı kesin mı çünkü bir kaç farklı yerde farklı formüller önüme çıkmıştı örnek olarak"Vref=Imax*8*Rs" gibi
direkt olarak faz akımını bilmek aslında pratikte pek işe yaramıyor. onu çalışır durumda belirlemen lazım. faz akımı step kaçırmayacağı kadar yüksek ama beklemede de motorun aşırı ısınmayacağı kadar düşük olmalı.

Forum istatistikleri

Konular
8,969
Üyeler
3,618
Son üye
Kaşif

Son kaynaklar

Back