Dünyaya Güneş Tarafından Bakan Uydu DSCOVR (Deep Space Climate Observatory)

frmman

Aktif Üye
Katılım
27 Haziran 2024
Mesajlar
138
Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) (Türkçe: Derin Uzay İklimi Gözlemevi) ya da bilinen adıyla Triana, Güneş ve Dünya'yı gözlem uydusudur. SpaceX tarafından Falcon 9 roketi ile 11 Şubat 2015 tarihinde Cape Canaveral'dan fırlatıldı.

Güneş ve Dünya'nın L1 Lagrange noktasından Dünya'nın 1,500,000 km uzağına konumlandırılarak, güneş rüzgarlarındaki değişikliklerin gözlemlenmesi, taçküre kütle atımında erken uyarı sağlanması ve Dünya'daki ozon, aerosol, toz ve volkanik küllerdeki değişikliklerin gözlemlenmesi amacıyla fırlatılmıştır.

Yukarıdaki kısa açıklama wikipediden alındı.

Uzayda bulunduğu konum dünya ile güneş arasında ve konumu nedeniyle sürekli yerkürenin aydınlık yüzüne bakıyor.
Aşağıdaki resim bu durumu açıklıyor.

DSCOVR.jpg



İşin güzel tarafı nasa kendi sitesinde, bu uydunun çektiği resimleri (Günde 12~20 arası) yaklaşık 2 gün gecikmeli olarak yayınlıyor.

Resmi site:

Çeşitli güneş ve ay tutulmaları gibi kamerala yansıyan görüntüleride paylaşılıyor. Bunun için resmi sitedeki galeri kısmına bakmanızı tavsiye ederim.


Bir örnek, 16 Temmuz 2015 de ay uydu ile dünya arasında geçerken kadraja giriyor :)

Geçiş hareketi GIF formatında. Görmek için üzerine tıklayınız. Forum sanırım gif animasyonları konu içerisinde gösteremiyor.

Dscovrepicmoontransitfull.gif
 
Yuvarlaksada, gösterildiği gibi de olmaya bilir yaw. Bir çok uzaydan Dünya çekimi denen görseller bana yapay gibi geliyor. Pek gerçekçi gelmiyor.
Birşey saklanıyor gibi hissediyorum.
Bizim gezgin uydu hafifden yatırılıp uzayda dahil dünyayı yataydan, köşesine doğru bir kaç foto ile gösterse veya uzaya 400-600 km. yükseğe uydu çıkaran roketler,
roketden dünyaya canlı yayını, 1 dakika sonra kesip animasyona bağlanmasa, azcık ikna olayım diyecem amma, hep çizgi film izliyoruz.
Beklediğim gibi kesintisiz, tümünü, bütününü gösteren bir çekimi yapanı görmedim henüz.
Cumhurbaşkanıda biz Antarktikaya boşunamı gidiyoruz, uzaya çıkmak için deyince de, kafam iyicene karıştı. Antarktika ve uzaya çıkış bağlantısı ne acaba.
Antarktikayada dikkat etmek gerekebilir ordada var bir hinlik. Yalnız bu soruların cevaplarını NASA ve ESA da aramamakda mantıklı olabilir....
 
1.png


Daire içine aldığım yer komplo teorisyenlerine güzel malzeme olur.
Etrafında dönen bulutlar bulunan bir yerde karelere ayrılmış bir alan çıkması hiç doğal oluşum gibi durmuyor.
 
@hakan8470 özelden bitki karışım ilaçlarımı tavsiye ediyorsun yoksa :)

Bir doğa yürüyüşü sırasında farklı bir grup ile karşılaşmıştık, elemanlardan birisi yörede yetişen bir bitkinin suyunu gözüne damlatıyordu. Bizede tavsiye ettiler ama kabul etmedik. Belkide faydalıdır ama hiçbir fikrimin olmadığı bir sıvıyı göze damlatmak cesaret ister. Onlara şifa dileyip oradan ayrıldık.
 
Bitkilerden uzak durmak lazim abi, ne var ne yok Doktorlarimizda var. Tabi onlarda ne yapsin tip kitaplarindaki ogretilerin disina cikma cesaretinide gosterenler cok az. Umarim hepsi Gida, Tip ve Ilac sektorunun kankaligini anlarlar :gulus2:
 
Arkasinda bir beyaz onluklu Doktor olsa cesaret edermiydin abi?
Göz olunca kim olursa olsun doktorda olsa bir kişinin dediğine güvenmem.
Doktorlukta bir çeşit ustalık gibi. Doğru teşhis ve ideal tedavi yöntemi doktorun tecrübesine ve bilgisine göre değişiyor.
Bazı durumlarda bir doktorun ak dediğine bir diğeri kara diyor. Hangisine güveneceksin?
 
Ben hic birine guvenmiyorum, kafam cok rahat ediyo :katil1:
 

Forum istatistikleri

Konular
6,499
Mesajlar
110,512
Üyeler
2,677
Son üye
kvedat13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top