Görseller yanıltıcı. Bilindiği kadarıyla okyanusun en derin yeri yaklaşık 11km, Everest dağı 9km. Bu görseller patates gibi gösteriyor dünyayı. Aslında daha çok bowling topu gibi. Çekirdeği de depremlerde şok dalgasının yayılmasından yansımalarından vs. yola çıkarak hesaplıyorlardı. Kaynak gösteremem ama...dünyamıız susuz ve atmosfersiz bu şekilde ise yarı çapı : 6.371 km diyebilirmiyiz ?
ayrıca çekirdeğin çapını nasıl hesaplarız ?
29431 eklentisine bak
29427 eklentisine bak
videosuda varmışGörseller yanıltıcı. Bilindiği kadarıyla okyanusun en derin yeri yaklaşık 11km, Everest dağı 9km. Bu görseller patates gibi gösteriyor dünyayı. Aslında daha çok bowling topu gibi. Çekirdeği de depremlerde şok dalgasının yayılmasından yansımalarından vs. yola çıkarak hesaplıyorlardı. Kaynak gösteremem ama...
Dünyaya haksızlık ediliyor. Yamuk olan insanlııık! Dünya bayağı dümdüz, yani düzgün. Basıklık da çaplar arasında %1 bile değil.Her zaman yamuk bir dünyada yaşadığımızdan şüpheleniyordum. Şüphelerimde haklıymışım.
Şu mesajla neye yanlış dediğini anlayamıyorum. Videodaki gösterime mi yanlış diyorsun? Yoksa yaptığım tarife veya verdiğim linke mi?Okuldada hep böyle ezberlettiler yanlış ama
Dunya kure degil ki kesin bir yaricapi olsun?
Dunya kure degildir, geoittir. Bunu ben degil universitede ders veren ogretim gorevlileri soyluyor.Dünya aslında bir küre. Ama kendi etrafında döndüğü için merkezkaç etkisiyle çok hafif basıklaşıyor. Ama bundan dolayı "küre değil" diyemeyiz. Eğer dersen, göbekli birisi korse takıp zayıf görünürse, o adama da "çıta gibi herif" demek lazım
Sonucta "mukemmel" bir kure degil. Yamuk yumuk bisey. Bundan hallice iste.Olayı ne kadar derinlemesine incelediğine bağlı. Sadece şekli ilgilendiriyorsa geoit dersin. Amacın düz dünyacıları yalanlamak ise sen istediğin kadar "dünya geoit" de, kimseye laf anlatamazsın. Daha da derin inceliyorsan, mesela bir uydudan dünya yüzeyinin girinti çıkıntı haritasını çıkarıyorsan, gene "dünya geoit", oturun MATLAB'de hesaplayın diyemezsin. Mükemmel geoid değil, bir sürü girinti çıkıntı var. Everert var, guam çukuru var.