Eagle'in fisini cekiyorlarmis.

Bende versiyon 7 nin lisansı vardı (15 yıl öncesi) ve aktif olarak kullanıyordum. Sonra Autodesk satın alıp abonelik sistemine geçince elimi ayağımı çekmiştim. İyi de çekmişim, yapacağım bütün zaman yatırımı çöpe gidecekmiş.
 
Kendisiyle tanışma sebebim olan kişiler olsun, programın kullanımı olsun yıldızım barışmamıştı, bence iyi oldu.
Yeni hobiciler artık kafası karışmadan KiCAD ile işe başlayabilirler (Başlamalılar da!)
 
Böyle bir yazını okumuştum, tebrik ederim abi iyi ileri görüşlülük.

Fusion360 a da bu yüzden fazla bulaşmak istemiyorum. Giderek kısıtlamaları arttırıyorlar, program da zaten çok hantal. O yüzden yıllar önce aldığım Alibre Design Expert ile devam ediyorum.
 
Fusion360 eagle mirasi ilemi devam ediyo yoksa ayri bir program mi, satilana kadar kicad ile devam
 
Fusion360 eagle mirasi ilemi devam ediyo yoksa ayri bir program mi, satilana kadar kicad ile devam

KiCad satılsa bile devam :) Eğer satılırsa, satın alan firmanın KiCad'e ekleyeceği yeni özelliklerden mahrum kalırsın. Ama Satış öncesi sürümü geliştirmeye devam edecek olan gönüllüler kısa sürede aynı özelliği özgür olan versiyona da ekler.
 
Çok mühendislik dışı bir yaklaşım olacak ama KiCad sanki azıcık logodan kaybediyor gibi geliyor bana az yakışıklı bir şey çiziverseler.
Sanki uyduruk bir programmış gibi bir algı yaratıyor bence. Yine minimalist sade bir tasarım çok güzel gider.
Hiçbir şey bilmeyen adamı böyle çeksen o bile kar kar.
 
eyvah! notebook üreticileri ne yapacak bulduğum bütün notebook şemaları eagle ile çizilmiş.
 
C diline cok benzer ULP (user language program) yazarak Eagle programa dilediginiz ozellikleri kendiniz katabiliyorsunuz.
ULP den ayrica macro da yazilabiliyor.

Bir arkadasim Eagle'in Delphi ile yazildigini soyluyordu. Cok severek kullandigim bir program.

Elimdeki surumler isimi goruyor. Bundan sonra da muhtemelen elimdeki surumlerle devam edecegim.
 
Son düzenleme:
Buyuk firmalari anlamiyorum. Piyasada yer edinmis bir firmayi milyonlarca dolara satin aliyorlar.
Bir sure aldiklari firmanin islerini yurutuyorlar sonra da biz artik bu urunlere destek vermiyoruz diyorlar.

Luminary, Borland, Eagle (CadSoft Computer GmbH) ilk aklima gelen satilmislar.
 
Kicad kullanım olarak güzel ama Proteus'tan sonra bir türlü Kicad'e adapte olamadım. Çizdiğim footprintlerin hepsi Proteusta. Alıştım ve bazen kılıfı bulunan malzemelere bile kendim footprint çiziyorum.

Diğer taraftan sıkıntı ise Protueus'u herkesin kullandığı gibi (!) kullanıyorum. Çünkü çok pahalı.

Keşke Altium, Eagle, Proteus, Kicad, Orcad translater gibi bir program olsa. Programların herhangi birinde çizilmiş footprint yada devre başka bir programa port edilebilse şahane olur. Yapılmaz değil ama sağlam uğraştıracak bir proje olur.

Eagle ile hiç tanışmadım. Bu yüzden firmanın kararı konusunda nötr durumdayım ama oturmuş bir programın fişinin çekilmesi illaki hoş değil. Paylaşımda yada arşivde tonlarca döküman var bu araçla çizilmiş. Bunların hepsi çöp olacak.
 
easyeda yı denemenizi tavsiye ederim. Pro sürümü ( takım çalışması yapmayacaksanız ) ücretsizdir. Altium la benzeşir.
 
Autodesk firmasının kötü sicili sadece bununla da kalmıyor. 2013 yılında satın alınmış bir yazılımı, bilgisayar bozulduğu için yeni bir bilgisayarda aktive edilmesi istenmiş ve bu mümkün olamamış. Binlerce dolar verip adamların yazılımının "kalıcı" (permanent) lisansını satın alıyorsun, 10 sene sonra yazılım kalıcı olmaktan çıkıyor ve Autodesk abonelik bazlı yeni yazılım ürünlerini satın almanı istiyor.

Kesinlikle Fusion 360 a fazla bel bağlamamak, öğrenmek için fazla zaman yatırımı yapmamak lazım. Her an emeklerini boşa çıkarabilirler.

 
Autodesk firmasının kötü sicili sadece bununla da kalmıyor. 2013 yılında satın alınmış bir yazılımı, bilgisayar bozulduğu için yeni bir bilgisayarda aktive edilmesi istenmiş ve bu mümkün olamamış. Binlerce dolar verip adamların yazılımının "kalıcı" (permanent) lisansını satın alıyorsun, 10 sene sonra yazılım kalıcı olmaktan çıkıyor ve Autodesk abonelik bazlı yeni yazılım ürünlerini satın almanı istiyor.

Kesinlikle Fusion 360 a fazla bel bağlamamak, öğrenmek için fazla zaman yatırımı yapmamak lazım. Her an emeklerini boşa çıkarabilirler.

Firma ne kadar büyük olursa olsun çok güvenmemek lazım. Zamanında amazondan yıllık 60 dolara sınırsız depolama almıştım. Yaklaşık 4TB veri yüklemiştim. Kıyamet kopmadıkça ne olursa olsun verilerim güvende diyordum. Gün geldi amazon sınırsızı kaldırıyorum dedi. Bundan sonra TB başına 60 dolar vereceksiniz dedi. Bizim sınırsızda yüklediğimiz verilerde yalan oldu. O zaman amazona ayar olmuştum. Amazon o zamanlar daha türkiyeye girmemişti. Sonar türkiyeye girip 7.99'a prime hizmeti vermeye başlayınca gönlümü yeniden kazandı. Fakirlerin gönlünü kazanmak çok kolay :).
 
Son düzenleme:
Günümüzde her şey o kadar ulaşılabilir durumdaki özel bir sebep yoksa artık pek veri yedeklemeye ihtiyaç duyulmuyor.
Benim 30bin tane mp3 yedeğim vardı. Sık sık playlist oluşturup dinlerdim. İnternet geliştikçe baktım ki bu 30 binlik mp3 klasörüne hiç girmiyorum. Aklıma gelen bir müzik varsa direk youtube'u açar olmuşum. Sonra bu 30 bin mp3 lük klasörü gözümü kırpmadan sildim.
Yine zamanla gördüm ki o klasöre gerçekten ihtiyaç duymuyor muşum. Bunun yanı sıra Programlar klasörüm vardı. Crackli cracksiz her türlü program vardı ama ben bu klasöre de hiç girmiyordum. Ofis mi lazım? yaz google'a indir. Bu kadar basit. Birde program saklamanın mantığıda kalmadı. Bir kaç ay içinde yeni versiyonu çıkıp elindekini eski hale getiriyor. 50GB lık program klasörümü de 5gb civarına indirdim. Onlarda MicroCap gibi artık güncellenmeyecek olan programlar.

Sana bir şey lazım olduğunda 4TB lık verinin içinde aradığını sanmıyorum. İlk aklına gelen google dır sanırım :D

Konuya dönecek olursak fusion360 öğrendiğime lanet ediyorum. O kadar alıştım ki başka programa geçince beceremiyorum.
Proteustan KiCad'e geçmek kolaydı ama fusion360 dan FreeCad e geçmek hiç kolay değil.
 
2001 yilindan beri eagle kullandim 6 sene once kicade projenin sorunsuz import edildigini gorunce terk ettim, hicbir programa asik olmamak lazim, ama hakkini yememek lazim zamanin en iyilerinden biriydi, kicade autoroute geleli kac gun oldu, daha v6 ile birseyler yeni yeni oturmaya basladi, kicadle cizim yaparken mause ile baska bir islem yapmak icin palete tikladiginda proje alip basini gidiyordu sinir oluyordum bunuda yeni duzelttiler zaten eagle in beni cezbetmesinin nedeni autoroute ozelligiydi, karmasik projelerin hassas kurallarini ben yapip amelelik islerini ona yaptiriyordum, kicad dede var sanirim ama hic kullanmadim.
 
Sana bir şey lazım olduğunda 4TB lık verinin içinde aradığını sanmıyorum. İlk aklına gelen google dır sanırım :D
Bunların tamamına yakını filmdi. Ama öyle dijital platformlarda bulunması kolay filmlerden değildi. Evet bir kısmına bir şekilde internetten ulaşılabilir ama hepsine değil. Çok talep görmeyen filmler film izleme sitelerinde yada torrentte çok tutunamıyor.
 
Bir zamanlar ben de severek Eagle kullandım. Ancak Autodesk firması satın alıp fusion360'a entegre edince benim için bitti.

PCB çizim programı değiştirmenin en kötü yanı kütüphanedir. Bugüne kadar çizim yaparken en büyük zamanımı hep footprint hazırlamak yedi.
Hazır footprintler de var doğru. Ama bunların belli bir standardı yok. O yüzden mecburen yine kendi kütüphanelerimizi hazırlamak zorunda kalıyoruz.

Getireceği zaman kaybına rağmen Altium'dan Kicad'e geçmeyi düşünüyorum. Umarım bunda da pişman olmam.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,582
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top