EEPROM LU BMS LER (BATARYALAR)

bodlak

Üye
Robot süpürgemin batarya pillerin aspilsan 18650 ler ile değiştirmek istedim. Orjinalleride 18650. Sonuçta değişim yaptım Ancak çıkışta 14 volt almama rağmen ve süpürge şarjı yüzde yüz göstermesine rağmen makina dock stationdan ayrılır ayrılmaz kapanıyor. Acaba bu bataryalar EEPROM lu mu? Yoksa benim pillerde mi bir sıkıntı oldu?

Ekler

• 17637114648781799687373485615856.jpg
    17637114648781799687373485615856.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 44
  • 17637114864415200390352326164951.jpg
    17637114864415200390352326164951.jpg
    537.8 KB · Görüntüleme: 39
Üzerindeki entegrelerin isimlerini tek tek yazın. Eprom mu kontrol edelim.

İkinci konu sanırım 4 seri pil var. Her pilin voltajını ölçüp yazın.

Üçüncü konu bataryanın çıkış voltqjını bir kablo ile dışarı alın. Ölçü aletine bağlayın. Cihazı istasyonda ayarınca voltqj sıfır oluyor mu bakalım.

Robot süpürge marka modeli ?

Epromlu ise yazılım kırma yukleme işlemi

Diğer tam bilmiyorum bataryada belli bir voltaj kalması gerekir .
Batarya sistemi bozmadan paralel batarya sistem hazırlayıp kandırma yönetimi ( enerjiyi kesmeden batarya değişimi ) şeklinde.

Çinde örneğin dayson süpürgelerin eski modelleri için hazır devre kart ( epromsuz ) imal etmişler.
Değişimi .

Laptop bataryalarinda olduğu gibi .

Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .
Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Sinir bozucu "bluetooth cihazı eşleşmeye hazır" sesi sorunu nasıl kapatılır?

Belki işinizi görür !!! ( Videolar )

小米扫地机锂电池居然也有锁!避免锁定这样操作最保险。

Battery replacement in Roborock S5 MAX RENOVATION

Xiaomi vacuum cleaner battery repair/cells replacement

Son düzenleme:
Resimde işaretli olan yerlerden emin olun. Sanki birbirine değmemesi gereken yerler temas ediyor olabilir.

Sanırım bms kontrol entegresinin üzeri kazınmış. Hoş değil. Nedir bilemeyeceğim.

Bir ikinci konu bataryadan gelen Nikel şeritlerin pcb ye puntalanma işinden hiç hoşlanmıyorum.

Robot süpürge marka modeli ?

Epromlu ise yazılım kırma yukleme işlemi

Diğer tam bilmiyorum bataryada belli bir voltaj kalması gerekir .
Batarya sistemi bozmadan paralel batarya sistem hazırlayıp kandırma yönetimi ( enerjiyi kesmeden batarya değişimi ) şeklinde.

Çinde örneğin dayson süpürgelerin eski modelleri için hazır devre kart ( epromsuz ) imal etmişler.
Değişimi .

Laptop bataryalarinda olduğu gibi .

Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .
Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Sinir bozucu "bluetooth cihazı eşleşmeye hazır" sesi sorunu nasıl kapatılır?

Belki işinizi görür !!! ( Videolar )

小米扫地机锂电池居然也有锁!避免锁定这样操作最保险。

Battery replacement in Roborock S5 MAX RENOVATION

Xiaomi vacuum cleaner battery repair/cells replacement

6d993459-dcfa-48d5-b890-012433416513.jpg

hocam 1. video da sanki eeprom varmış gibi bms e harici voltaj vermiş. 8254AA Entegresine sanki eeprom muamelesi yapmış ancak benim sorunum 3. videodaki ile aynı. yani çıkışta voltaj görünyor ancak cihaz kendini açıldıktan sonra öne atıyor dock ile bağlantıyı kesiyor ve anında kapanıyor. yani sorunun 12AJ4U numaralı sigortada olduğunu ve değiştirdiğinde düzeldiğini söylüyor. bende açıkçası onu denemeye çalışacağım. O sigorta da şu şekilde. videolara için çok teşekkür ederim. ben de baktım youtubeye ama tam verimli kullanamıyorum demek ki bulamamıştım.
6bb9b9c2-a4f5-4511-bccf-9ef0449b0b95.jpg

hocam 1. video da sanki eeprom varmış gibi bms e harici voltaj vermiş. 8254AA Entegresine sanki eeprom muamelesi yapmış ancak benim sorunum 3. videodaki ile aynı. yani çıkışta voltaj görünyor ancak cihaz kendini açıldıktan sonra öne atıyor dock ile bağlantıyı kesiyor ve anında kapanıyor. yani sorunun 12AJ4U numaralı sigortada olduğunu ve değiştirdiğinde düzeldiğini söylüyor. bende açıkçası onu denemeye çalışacağım. O sigorta da şu şekilde. videolara için çok teşekkür ederim. ben de baktım youtubeye ama tam verimli kullanamıyorum demek ki bulamamıştım.

Kolay gelsin Sağlıcakla ...

KONU YAZISI SİZİN FOTO ÜRÜN

0.png

VİDEO ÜRÜN FOTO
Kart numaraları aynı ?
Araştırma yapılması ...

Videoyu TÜRKÇE alt yazı yapılıp anlatılanlardan çözümleme yapılması .
Kartta kilit yok diyor ?

batarya.png

Son düzenleme:
Bu kart universal olabilir .

Diğer tamir videoları .

Son durumu şöyle izah edeyim. Sigortanın aynısı veya muadilini bulamayınca ince bir tel ile şöntledim. Cihaza takınca batarya zayıf ışığı yandı şarj olmaya başladı. Şarj biraz olunca süpürmeyi başlattı ama zorlamadım. 5 saniye sonra durdurdum şarjı tamam olunca yarın tüm evi süpür diyeceğim. Son durumu yazarım buradan.

Ancak bu nasıl bir sigorta anlayamadım. Çünkü sigorta patlarken çıkıştan 12,5 volt ölçülüyor sağlamken bu değer 14.4 volta çıktı. Şarj tam olunca da çıkış voltaj 15.5 oluyor. Yani mantıken sigorta patlakken değer görmemeliydim ama 12.5 volt gördüm açıkçası.

Ekler

• 20251121_132113.jpg
    20251121_132113.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 18
  • 20251121_142103.jpg
    20251121_142103.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 17
Bu siğorta olabilir . ( Diğer numara kodlar ??? )

Tüm yazılar okunmalı bilğiler alınmalı .

3.5.8_004028 ( Google arama )
Yazılım sorun olabiliyormuş ( Dikkat )

image.png

4 hücreli fuse ( siğorta ) data olmalı .
Data bu fotolar olabilir .

fuse data.png
fuse.png

20251121_132113.jpg
foto.png

Bilğilendirme
Video gösterimi ve video yorumları ile ( Ne kadar doğru yorum sahipleri ? )

Roborock S5 MAX elektrikli süpürgenin pilinin değiştirilmesi (yenilenmesi)
Pil: BRR-2P4S-5200S 5200mAh

Çeşitli Yorumlar . ( Tüm yorumları okunmanızda yarar olabilir .)

Hücreler ayrıldığında elektronik aksam kilitlenmiyor.
Tüm hücrelerin eşit şekilde şarj edilmesi gerekiyor.

Bu videoyu bulduğuma sevindim.
Benim yöntemim neredeyse sizin kaydettiğinizle aynı.
Videonuzda, BMS'nin 4. hat çıkış konektörü 16,8 V değil, 0 Volt.
Bu adımda durdum.
BMS kilitli görünüyor.
BMS'yi nasıl açtığınızı bana bildirebilir misiniz?

Başardım. BMS, 16,8 V güç kaynağına bağlandıktan sonra kilidi açıldı.

Bir güç kaynağına ihtiyacınız olacak.
Güç kaynağını 16,8 V çıkışa ayarlayın ve + ve - uçlarına biraz akım (0,3 A gibi) verin, BMS'yi etkinleştirebilmelisiniz.

Öncelikle, tüm hücrelerin bir paket halinde birleştirilmeden önce aynı voltaja, yani maksimum 4,10 V veya nominal 3,7 V'a sahip olması gerekir. Elektrikli süpürgeye bağladıktan sonra, biraz güç kaybetmesi için pili birkaç dakika içinde bırakın. Pil bittiğinde HOME düğmesine basabilirsiniz. O zaman şarj olacaktır.

Tamam, deneyeceğim, teşekkürler!!

Eh, benim için de aynı. Tüm pilleri birleştirmeden önce şarj ettim. Bir şekilde deşarj etmeli miyim?

Robot bu paketle çalışıyorsa, pil bitene ve şarj olmayı reddedene kadar bu paketle çalışmasına izin verin. Bazen şarj sorunu şarj ünitesinde olabilir. Bu durumda, şarj ünitesindeki elektrolitik kapasitörleri kontrol etmelisiniz.

Başlamıyor :( BMS'den sonraki voltaj 14 V ve akü voltajı 15,6 V - bunu termal sigorta attıktan sonra anladım. Maalesef oldukça sıra dışı ve burada da yok, bu yüzden şu anda parça bekliyorum. Kısa devre yaptığımda akü çalışıyor ve nominal akü voltajı 15,6 V oluyor - test için fanı bağladım ve çalışıyor. Maalesef robot hala çalışmıyor, ancak kısa devre yapan sigortayla daha fazla uğraşmaktan biraz korkuyorum.

12AJ4V sigortadan mı bahsediyorsunuz? Eğer kullandıysanız.

Bağlantınız açılmıyor, ama doğru sigorta olduğunu sanmıyorum. Benimkinde Sefuse D6X sembolü var, dirençli bir sigorta. Bir terminalde 52 ohm, diğerinde ise megaohm var. Anladığım kadarıyla, yaklaşık 50 ohm olmalı. AliExpress'ten sipariş ettim ve bekliyorum. Çalışıp çalışmadığını sana bildireceğim; belki bu bilgi başkasının işine yarar.

Hey, bana da bildirebilir misin? Sanırım öyle. Pilleri değiştirdikten sonra ben de benzer bir sorun yaşıyorum.

Sigortayı ölç, anlarsın. Ama bence akü kaynak makinesi kullandıktan sonra atması gayet normal. Sigortayı değiştirdikten sonra sorunsuz çalıştı.

Sahte, eski hücreleri ayırdığınızda BMS kalıcı olarak bloke olur...

Sahte olup olmadığını bilmiyorum, belki farklı versiyonlarımız vardır ama pil değişiminden sonra benim BMS'im de öldü, piller 4V'a şarj oldu, pil terminallerinde 16V var ama pilin + ve - uçlarına sadece 14V var... belki de dizüstü bilgisayar pillerindeki gibi - pil ayrılırsa EEPROM kendini öldürüyor...
GÜNCELLEME - Benim pilimde sorun bir EC-500T'ydi - 2 mosfetin üzerine yapıştırılmış 3 pinli bir parça. Özel bir sigorta, yanmış, 2 pin arasına bir kablo bağladım, fişe 16,8V verdim ve çalıştı! Şimdi, onu bu şekilde bırakmanın güvenli olup olmadığını bilmiyorum...

Kolay Gelsin . Sağlıcakla ...

Forum istatistikleri

Konular
8,574
Üyeler
3,402
Son üye
scorpio

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back