Einhell Tc-Ms 2112 Gönye Testere

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Bana bu linkteki gibi bir ürün lazım. Ama bu tarz ürünler ile hep metal kesildiğini gördüm. Bana hem metal hem (en az 2-3mm) tahtayı parçalamadan düzgünce kesebilecek bir lazım.
Acaba bu linkteki yeterli olur mu? Yoksa başka bir ürüne mi yönelmek lazım?

Metal kesmesi için (1) aletin yeterince rijit olması lazım (sırf bu aleti kullananların tecrübesine dayanmalı, resimden bir şey belli değil), uygun testere (pahalıdır mühtemelen). karbür filan olmalı ve özellikle metal ve makinaya göre tasarlanmış. hss testereler bu makinada bir işe yaramaz.

Tahtayı parçalamadan kesilmesi için parçalanacak tarafın üstüne sarf tahta parçası yerleştirin kesmeden önce. Kesince sarf tahta parçalanır, alttakı sağlam düz çıkar.

Bu markaya karşı özel ilgim var. 3-4 farklı model ürünü var elimde. Daha bir hatasını görmedim. Birde evde hobi işleri için kullanıyorum ben aldığım aletleri. O yüzden çok kalın etli malzemelerle işim olmuyor. Tavsiyelere uyacağım elbette.

Bu makinalar ile ancak fazla et kalınlığı olmayan aluminyum profil kesebilirsin. Çelik ile kesinlikle denememek lazım, tehlikeli olur.

Abimde Bosch gönye testere var. Metal + ahşap kesiyor. Pürüzsüz kesim yapıyor ama metal için ayrı testere diski , ahşap için ayrı disk kullanmak daha mantıklı. Metal kesimde metalin genişliği, et kalınlığı ve kesen kişinin sabrı çok önemli.
Bir an önce bitireyim dersen metal kesiminde sıkıntı yaşayabilirsin.
Metal için talaş, ahşap için toza önlem alman lazım. Evde olacak iş değil+ bir de gürültü durumu var.

Çeliği güvenli kesmek için özel, düşük devirli çalışan gönye kesmeler var. Mesela Makita LC1230

Gürültüye gelince - bir ara komşularım her yaz fayans yenilemeye dadanmışlardı. Kırıca filan.
Şikayet de yapamıyordum - sabah 9 ile akşam 5 kadar almanlar gibi saate uyarak çalışıyorlar.
Ekonomik kriz bazı işlere iyi geliyor - şimdi ses hiç yok. para da yok ama o ayrı bir hikaye:)

Bu makinalar ile ancak fazla et kalınlığı olmayan aluminyum profil kesebilirsin. Çelik ile kesinlikle denememek lazım, tehlikeli olur.
Bizim kaynakhanede 12 lik izeltaş bir alyanı sapını kısaltmak için kestirmiştim geçen buna benzer cihazla. Yersen üzerinde chrom vanadium yazıyor kestiğimiz malzemenin . Yahu kesecek mi falan dedim, ohooo dumanını atttırır dediler :)

Kırk yılda bir kullanırım. Çoğunlukla tahta keserim. Bazen alüminyum soğutucu kesmek için lazım olur. Balkonda kullanırım. Kırk yılda bir 5-10dk çalıştıracağım için komşuda ses etmez.
Çelikle işim olacağını sanmıyorum. Belki bir ihtimal 3-4mm çelik mil keserim ama onu önceden dremel ile kesmişliğim var. Koca makineye sokmam herhalde.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,997
Üyeler
3,190
Son üye
Kerem

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back