Einhell TC-RH 800 4F Kırıcı-Delici

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member

Einhell TC-RH 800 4F Kırıcı-Delici​

Bu gün ablam tavana kanca takmak için beni çağırdı. Evdeki Ufak matkabı aldım gittim. Bu elimdeki matkap beton delmek için hiç işe yaramıyor.
Hemen küçük bir toplantı yapıp ortak olarak bir hilti matkap almaya karar verdik. Koçtaşa gidip einhell tc-rh 800 4f matkabı beğendik. Bir kaç tane daha model vardı ama Einhell'i önceden tanıdığım için tercih ettim. Eve gelip kullandığımda da yanlış bir karar vermediğimi anladım. Takır takır 2dk da deldim bütün delikleri. Yalnız ucun da hakkını yemiyim. Normal standart beton uçlarından değil, 4 eksenli bir uç.

Neyse konuyu açmamdaki maksat "bu matkabı kullandım ve beğendim" demektir. Evde kırk yılda bir kullanılacağı için uzun bir süre işimizi görecektir.
Fiyatı Koçtaşta 1000tl. Nette 970tl ye de bulunuyor sanırım ama kargosu ile yine bini bulabilir.
Hız ayarı var, 4 tane modu var. ikisi bildiğimiz düz delme ve darbeli delme. Diğer iki modu da kırıcı olarak çalışıyor.

einhell.png

20220523_171047.jpg

20220523_171327.jpg

hayırlı olsun abi. bana nadiren kullanılacağı için 1000tl fazla geldi ama ortak girmişssiniz uzun soluklu yatmaz herhalde uzun süre götürecektir sizi.

hayırlı olsun abi. bana nadiren kullanılacağı için 1000tl fazla geldi ama ortak girmişssiniz uzun soluklu yatmaz herhalde uzun süre götürecektir sizi.
6 ayda bir "belki" lazım olan bir şey. 500tl ye de vardı bu kategoride bir ürün ama içime sinmedi.

Çok işe yarıyor bunlar. Bende bunun benzeri Bosch GBH 2-26 DRE var, verdiğim paranın hakkını sonuna kadar aldım. En son banyodaki eski fayansları söktüm bununla, çok kolay oldu.

6 ayda bir "belki" lazım olan bir şey. 500tl ye de vardı bu kategoride bir ürün ama içime sinmedi.
bizim evde hitachi marka bir tane var epey yaşlı tahminim 10 yaşında vardır.

Delemediğim yer olursa eğer biraz biraz gittiğim civata üreticilerinden tırtıkladığım diş açma/klavuz çekme yağı var ucu ona batırarak yapıyorum biraz uğraş biraz sabırla her yeri deliyorum.

Ne alaka ulan diş açma yağı ile duvar?
Bende bilmiyorum onu kulllanarak yavaş yavaş yapınca heryeri deliyorum.

Bunlarda yalnız şöyle bir püf nokta var: Eskiden böyle pnömatik prensiple çalışmayan, tırtıklı disk olan darbeli matkaplar vardı. Hala da var şarjlı olanlarda vs. Bu tırtıklı olanlarda makinayı duvara bastırmak gerekiyor. Ama bu yeni delici/kırıcılarda Allah ne verdiyse duvara bastırdığın zaman makinaya karşı çalışıyorsun. Makinayı az bastıracaksın, içindeki pnömatik çekiç daha iyi darbe vuruyor.

Bunlarda yalnız şöyle bir püf nokta var: Eskiden böyle pnömatik prensiple çalışmayan, tırtıklı disk olan darbeli matkaplar vardı. Hala da var şarjlı olanlarda vs. Bu tırtıklı olanlarda makinayı duvara bastırmak gerekiyor. Ama bu yeni delici/kırıcılarda Allah ne verdiyse duvara bastırdığın zaman makinaya karşı çalışıyorsun. Makinayı az bastıracaksın, içindeki pnömatik çekiç daha iyi darbe vuruyor.
bizim hitachi olanda dediğin tarzda birşey var abi tepedeki anahtarını çekic şekline alınca ve duavara bastırınca sanki birşeyin içine oturuyor gibi uç birazcık içeri giriyor.

Birazcık el ayarı ile ilgili sanırım. O detayı bende fark ettim. Eski matkapta bastırmadan o darbe hissini alamıyorsun. Bunun tuşa bastığın an zıplamaya başlıyor ve senin kuvvet uygulamana gerek kalmıyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,429
Üyeler
3,021
Son üye
unseption

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back