Ekmek Yapma Makinesi Muadil Röle Hakkında Yardım

gkhnkadioglu

Yeni Üye
Katılım
19 Kasım 2021
Mesajlar
3
Sinbo 4705 marka ekmek yapma makinesi rezistansı ısıtmadığı için, önce rezistanstan şüphelendim rezistansı ölçtüm 100 ohm değerini gösterdi. Rezistansta bir problem yoktu. Kartı elektronikçi bir arkadaşıma test ettirdim rölenin yapışmış olduğunu söyledi. Ancak muadil bir röle bulmakta zorlanıyorum. Aynısı aliexpresste kargo+vergi+röle 100 tlye geliyor, daha ucuz bir şey lazım. Karttaki röle şu ve 4 bacaklı bir röle. Başka bir elektronikçi arkadaşım 1 ayağını iptal edip 250v 10a'lik röle kullanabilirsin dedi. Bunun yerine geçebilecek muadil röle tavsiye edebilecek var mı ? teşekkürler.


IMG_5045.jpg
 
@gkhnkadioglu foruma hoş geldin.

Bu rolenin kendisi de 5 pinli. Aşağıdaki Özdisan linkinden boyutları filan uygun olanı alıp kulanabilirsin.


R-le-ZTUC-D12HS-22F-1C-12V-2.jpg_q50.jpg
R-le-ZTUC-D12HS-22F-1C-12V-2.jpg
 
Önce röleyi söküp tam olarak bacak yapısını belirlemen lazım. Bobin hangi ayaklar kontaktlar hangi ayaklar. Sonra da ayaklar arasındaki mesafeleri ölçüp bu ayak yapısına sahip olan, bobin voltajı 12 V, kontakt akımı en az 15 A olan bir röle araman lazım.

Örnek 4 bacaklı bir röle şu: Ama bacak yapısı ve ölçüleri uyuyor mu onu sen kontrol etmen lazım.

1637307158179.png
 
hoşbulduk @Sercan bey, rölenin başka kaynaktan bulduğum sökülmüş fotoğrafı (yine ekmek makinasından sökülmüş) 5 pinli röle alıp bir bacağını kessek aynı seçenek olmaz mı, genelde toplu aldırmaya çalışıyor siteler, 3-5 liralık ürün kargoyla toplu almak zorunda kalınca 40 liralara çıkıyor.

1637308151046.png
1637308242802.png


--------
timur bey attığınız röle biraz daha uzun bendeki kareye yakın bir dikdörtgen
 
Önemli olan bobini 12V kontaktları EN AZ 15 A olan bir röle kullanmak. Gerekirse röleyi tepesi üstü PCB'ye yapıştırırsın ve tellerle PCB'ye bağlantıları yaparsın. Ama tam olarak yerine oturan röle istiyorsan o zaman mevcut röle ölçülerine göre araştıracaksın.
 
Çok teşekkürler Timur bey, dediğiniz şartları söyleyerek civardaki elektronikçilere bir daha bakıcam.
 
rölenin başka kaynaktan bulduğum sökülmüş fotoğrafı (yine ekmek makinasından sökülmüş) 5 pinli röle alıp bir bacağını kessek aynı seçenek olmaz mı,

AliExpress'te yer alan satıcının paylaştıkları şemaya göre konuşuyoruz. Eğer doğru ise yukarıda resimlerde görünen bağlantı şemasına göre hiç bir sorun olmaz. Zaten ortak uç 3 pinin olduğu taraftaki orta pin. Anahtarladığı taraf ise iki pin olan diğer taraf.
 
hoşbulduk @Sercan bey, rölenin başka kaynaktan bulduğum sökülmüş fotoğrafı (yine ekmek makinasından sökülmüş) 5 pinli röle alıp bir bacağını kessek aynı seçenek olmaz mı, genelde toplu aldırmaya çalışıyor siteler, 3-5 liralık ürün kargoyla toplu almak zorunda kalınca 40 liralara çıkıyor.

14498 eklentisine bak 14499 eklentisine bak

--------
timur bey attığınız röle biraz daha uzun bendeki kareye yakın bir dikdörtgen
n11.com'dan HF152F-T 12V 16A 1NO MILIONSPOT 4PIN HF MİLİONSPOT RÖLE (4 Adet) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
 

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,649
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top