Değerli arkadaşlar merhabalar..
Aslında eski bir yaptığım uygulama ancak burada daha önce paylaşmamıştım. İlgilenen arkadaşlara örnek olması dileğiyle hobi olarak bir projeksiyon nasıl yapılır bu konuda bol resimli bir yazı hazırlayacağım. Bu projem yaklaşık 2000 yılı gibi yapmış olduğum bir proje. O dönemlerde projeksiyonlar çok pahalı cihazlardı. Bizde nasıl ucuza bu keyfi yaşarız diye uğraştık ve bu cihazı yapmış oldum.
Cihaz çözünürlüğü 320x240 p çözünürlüğe sahipti. Elimden geldiğince açıklayıcı bir konu oluşturmak istiyorum.
İlk başta kullandığım malzemeleri yazmak istiyorum.
1- PS1 ( play station 1 ) LCD ekran 5"
2- 150 watt metal halid 4100 kelvin lamba balast ateşleyici
3- Yüzey sırlı ayna ( lcd den gelen görüntüyü yansıtan )
4- Fresnel lens F220 mm ve F330 mm odaklı.
5- F240 mm odaklı objektif merceği
6- 90 mm kondenser mercek temperli
7- Reflektör ayna ( lamba arkasına konulan )
8- Ahşap kutu
9- Fanlar muhtelif
Muhtelif vida somun yapıştırıcı boya kablo v.s.
Lcd yi sökmekle başlıyoruz. Görüntüyü perdeye yansıtmak için PS1 lcd sini söküp arka aydınlatma kısmını dağıtıp ışık geçirir hale getireceğiz.
Aslında eski bir yaptığım uygulama ancak burada daha önce paylaşmamıştım. İlgilenen arkadaşlara örnek olması dileğiyle hobi olarak bir projeksiyon nasıl yapılır bu konuda bol resimli bir yazı hazırlayacağım. Bu projem yaklaşık 2000 yılı gibi yapmış olduğum bir proje. O dönemlerde projeksiyonlar çok pahalı cihazlardı. Bizde nasıl ucuza bu keyfi yaşarız diye uğraştık ve bu cihazı yapmış oldum.
Cihaz çözünürlüğü 320x240 p çözünürlüğe sahipti. Elimden geldiğince açıklayıcı bir konu oluşturmak istiyorum.
İlk başta kullandığım malzemeleri yazmak istiyorum.
1- PS1 ( play station 1 ) LCD ekran 5"
2- 150 watt metal halid 4100 kelvin lamba balast ateşleyici
3- Yüzey sırlı ayna ( lcd den gelen görüntüyü yansıtan )
4- Fresnel lens F220 mm ve F330 mm odaklı.
5- F240 mm odaklı objektif merceği
6- 90 mm kondenser mercek temperli
7- Reflektör ayna ( lamba arkasına konulan )
8- Ahşap kutu
9- Fanlar muhtelif
Muhtelif vida somun yapıştırıcı boya kablo v.s.
Lcd yi sökmekle başlıyoruz. Görüntüyü perdeye yansıtmak için PS1 lcd sini söküp arka aydınlatma kısmını dağıtıp ışık geçirir hale getireceğiz.
Son düzenleme: