fide
Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Yazıcım bir süredir bana sıkıntı çıkarıyordu. Radyatör ve ısıtma bloğu arasından erimiş filamnet kusması, yazdırdığı parçayı kendi başına yerinden kökleyip başka yerde yazdırmaya devam etmesi, nozül tıkanması vb birkaç sıkıntı çıkardı. Bugün temizlemek için açtım. Sanırım yazma kafasını açıtığıma sağa sola döndürürken termistör ve ısıtma fişeğinin kabloları temas etti yada bir şekilde termistör kablosu statik elektrik yada enerji gördü. Yada artık uolun sonuna gelmişti bozulmak için bahane arıyordu.
Termistöre gelen voltaj 0'dı. Bana il önce oradaki kondansatörün kısadevre olduğunu düşündürdü ama sonra STM32F103RET6 işlemcinin pininin kısadevre olduğunu anladım.
Şimdi ya STM32F103RET6 işlemci ve bootloader bulacam yada marlin kartı yeni alıcam. İkisi de ciddi maliyet benim için.
Elinde boşta işlemci olan varsa haber ederse sevinirim.
Termistöre gelen voltaj 0'dı. Bana il önce oradaki kondansatörün kısadevre olduğunu düşündürdü ama sonra STM32F103RET6 işlemcinin pininin kısadevre olduğunu anladım.
Şimdi ya STM32F103RET6 işlemci ve bootloader bulacam yada marlin kartı yeni alıcam. İkisi de ciddi maliyet benim için.
Elinde boşta işlemci olan varsa haber ederse sevinirim.