Ev için wifi sistemi kurma

smyomekatronik

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, kablonet netmaster 401 modemi bridge modda, peşine tplink c60 router takarak kullanıyorum. C60 çok sorunlu bir model, 6 cihazı kaldıramıyor, şimdiye kadar bir şekilde idare ettim. Önümde iki tane seçenek var, hangisini seçmeliyim.

1. keenetic titan ax3200 router almak maliyet: 6500 TL Link

2. Elimde pi4 2gb var, içine openwrt kurup peşine access point takmak ortalama maliyet: 3000 TL

USB ethernet dönüştürücü Ugreen Link
pi4 soğutuculu kasa Link
Aruba AP-134 Access point Link

Eğer 6 cihaz da aynı anda maksimum bant genişliği ile gece gündüz transfer yapmıyorsa, sorunun router'dan kaynaklanma ihtimali yok. Artık modern modemlerin içinde ethernet anahtarlamasını ve trafik yönlendirmesini yapan entegreler var, modem'deki MCU'dan tamamen bağımsız yürüyor trafik. Ağda başka bir sorun olabilir. Mesela statik IP kullanan cihazlar varsa ve bazı cihazların IP adresleri aynı ise, sürekli sorun çıkar.

Eğer 6 cihaz da aynı anda maksimum bant genişliği ile gece gündüz transfer yapmıyorsa, sorunun router'dan kaynaklanma ihtimali yok. Artık modern modemlerin içinde ethernet anahtarlamasını ve trafik yönlendirmesini yapan entegreler var, modem'deki MCU'dan tamamen bağımsız yürüyor trafik. Ağda başka bir sorun olabilir. Mesela statik IP kullanan cihazlar varsa ve bazı cihazların IP adresleri aynı ise, sürekli sorun çıkar.
Timur hocam, internet hızım 100mbps. Modeme kablo ile bağlanırsam hızı tam olarak alıyorum, modemin 5ghz wifisine bağlandığımda 95mbps alıyorum. C60 ile router ın dibinde 60mbps yi zor görüyorum. C60 wan portu 100mbps miş alırken dikkat etmedim. Android box da online platformlardan film izlenmediğinde sıkıntı yok.

hız.JPG

Tam olarak şu şekilde test et:

C60 LAN1 kablonet modeme bağlı. C60 LAN2 senin bilgisayara bağlı. Diğer C60 LAN portları boşta. C60 WAN bağlantısı da boşta. Bu senaryoda, LAN1 ve LAN2 adeta kısa devre kablo gibi davranması lazım.

Ama eğer LAN3 ve LAN4 portlarına başka şeyler bağlı ise, ve onlar da senin bilgisayara trafik oluşturuyorsa, o zaman tabiki performans azalır, ve bu durumda Gigabit ethernet olan bir switch fayda sağlar.

Bunu biraz daha ayrıntılandırayım. Yukarıdaki senaryoda, LAN3 ve LAN4 bağlantılarına bilgisayarlar bağlı ise ve bunlar da SADECE kendi aralarında trafik oluşturuyorsa, o zaman gene LAN3 ve LAN4 da kısa devre gibi davranır, maksimum 100 Mbps bant genişliğini alırsın. LAN1 ve LAN2 kısa devre, LAN3 ve LAN4 kısa devre.

Trafik paylaşımı, sadece bir porta birden fazla diğer porttan trafik yönleniyorsa meydana gelir. LAN1, LAN2 ye dünyanın verisini gönderiyor. LAN3 de LAN2 ye dünyanın verisini gönderiyor. O zaman LAN1 ve LAN3 deki cihazlar, 100 Mbps bang genişliği göremez, sürekli veri akışı varsa kabaca yarısını görür.

Sistem şu şekilde, netmaster modem bridge modda, lan1 çıkışından routerın wan girişine bağlı. Kablo ile başka bir cihaz bağlı değil, tüm cihazlar wifi ile bağlı.

AP Adres
0000208_grandstream-gwn7605.png

GRANDSTREAM GWN7605

1.27Gbps toplam kablosuz işlem hacmi ve 2xGigabit kablolu bağlantı noktaları
Işın şekillendirme teknolojisine sahip çift bantlı 2x2: 2 MU-MIMO
PoE / PoE + 'nın otomatik algılanması üzerine kendi kendine güç adaptasyonu
100'den fazla eşzamanlı Wi-Fi istemci cihazını destekler
165 metreye kadar kapsama alanı
Düşük gecikmeli uygulamaların gerçek zamanlı performansını sağlamak için gelişmiş QoS
Anti-hack güvenli önyükleme ve kritik imzalar / dijital imzalar aracılığıyla kontrol kilitleme, benzersiz güvenlik sertifikası / cihaz başına rastgele varsayılan şifre
Gömülü denetleyici en fazla 50 yerel GWN serisi AP'yi yönetebilir; GWN.Cloud sınırsız AP yönetimi sunar; GWN Manager, şirket içi yazılım denetleyicisi sunar

AP Adres
0000208_grandstream-gwn7605.png

GRANDSTREAM GWN7605

1.27Gbps toplam kablosuz işlem hacmi ve 2xGigabit kablolu bağlantı noktaları
Işın şekillendirme teknolojisine sahip çift bantlı 2x2: 2 MU-MIMO
PoE / PoE + 'nın otomatik algılanması üzerine kendi kendine güç adaptasyonu
100'den fazla eşzamanlı Wi-Fi istemci cihazını destekler
165 metreye kadar kapsama alanı
Düşük gecikmeli uygulamaların gerçek zamanlı performansını sağlamak için gelişmiş QoS
Anti-hack güvenli önyükleme ve kritik imzalar / dijital imzalar aracılığıyla kontrol kilitleme, benzersiz güvenlik sertifikası / cihaz başına rastgele varsayılan şifre
Gömülü denetleyici en fazla 50 yerel GWN serisi AP'yi yönetebilir; GWN.Cloud sınırsız AP yönetimi sunar; GWN Manager, şirket içi yazılım denetleyicisi sunar
Fiyatıda iyimiş :)

Eh Biraz tuzlu. 10 yıl sorun çıkarmaz. Duvarlar standart ise evin yada iş yerinin her bir yerinde kullanabilirsin.
24 Metre Motor Yatta kullandım sorunsuz çalışıyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,933
Üyeler
3,596
Son üye
ata

Son kaynaklar

Back