Flux İttirici

Mr. SolderFix 'in videolarina bakiyorum bir kac gundur. Adam yalnizca oje fircasi gibi bir sey kullaniyor flux icin. Baska herhangi bir alete ihtiyac duymamis. Sanirim gunde bir kac bin komponent sokup takmiyorsaniz yetiyor bu.
Şırınga tipi flux kullanımının önemli avantajlarından biri de flux'ın yabancı maddelerle kinlenmiyor oluşu bence. Eğer kavanoz tipi kutularda flux alır onu fırçayla kullanırsanız fırçayı hem fluxa hem karta süreceğiniz için zamanla fluxta kirlilikler oluşacaktır. Tabii ayrıca daha pratik ve ekonomik kullanım sağlıyor şırınga tipi flux.

Şırınga tipi flux kullanımının önemli avantajlarından biri de flux'ın yabancı maddelerle kinlenmiyor oluşu bence. Eğer kavanoz tipi kutularda flux alır onu fırçayla kullanırsanız fırçayı hem fluxa hem karta süreceğiniz için zamanla fluxta kirlilikler oluşacaktır. Tabii ayrıca daha pratik ve ekonomik kullanım sağlıyor şırınga tipi flux.
Dogrudur, bu yuzden firca ile uygulamadan once yuzeyi alkolle temizlemek onemli tabii.

Bir ara tek kullanimlik siringa icin metal vidali motorlu bir duzenek yapmis ve siringanin icine krem lehim doldurmustum. Siringanin plastik kolunu aynen kullanmistim.

Sonucta siringa yamru yumru oldu krem lehimi akitamamistim. Cozum olarak krem lehimin 40-50 derece belki de daha fazla isitilmasi gerektigine karar vemistim ama bir daha denemedim. Ancak krem lehim isitilirsa bu kez de icerdigi solventlerin ucma ihtimali var.

Motorlu sorunsuz bir krem lehim duzenegine benim de ihtiyacim var. Eger boyle bir duzenegim olursa mini XY tabla ile otomatik krem lehim surme tezgahi yapmak istiyorum.

Su anda pnomatik bir aletim var. Onunla krem lehim basabiliyorum fakat kompresor istemesi dezavantaj. Pespese hizli hizli tukurme olmasa da buz dolabi kompresoru de yeterli oluyor.

Son düzenleme:
Bende şundan var bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.

MECHANIC-Aluminum-Alloy-Booster-for-Solder-Flux-Paste-BGA-PCB-Solder-Mask-Ink-Green-Oil-Pusher.jpg

1676819021524.png

Ben çözümü bunda buldum. 1ml olduğu için çok fazla yormuyor. Vidalı enjektör olduğu için de iğne çıkmıyor.

22341 eklentisine bak
Ben çözümü bunda buldum. 1ml olduğu için çok fazla yormuyor. Vidalı enjektör olduğu için de iğne çıkmıyor.

Ne yazik ki HB satmiyor. 2 tane alip kargo parasi da vermem demistim. Eczaneye gostereyim fotografini, belki vardir.

Edit : Urun cammis, kesin kirarim ben bunu 2-3 defa kullanip.

Toplam 75₺lik alıp kargo ödemedim.

Toplam 75₺lik alıp kargo ödemedim.
95 uzeri kargo bedelsiz yaziyor N11'de. 7 tane alayim da niye alayim ki bu kadar siringayi diye dusundum. 2-3 tane alinca da tanesi 25 TL gibi geliyor, mantiksiz geldi. Vardir ya eczanelerde. Onemli olan nesneyi ogrenmek. Edinilir yani. Eczaneden 15 TL'ye bir tane alip zuccaciyeden de 10 TL'ye dis fircasi kutusu almak benim icin daha uygun diye dusunuyorum. :D

Edit : Urun cammis, kesin kirarim ben bunu 2-3 defa kullanip.
Cam değil. Kaliteli plastik.
Bir tane lehim için , bir tane flux bir tane de lehim pastası için aldım. 2 ve 5ml olanlardan da aldım. Ben memnunum

Cam değil. Kaliteli plastik.
Bir tane lehim için , bir tane flux bir tane de lehim pastası için aldım. 2 ve 5ml olanlardan da aldım. Ben memnunum
Güle güle kullanın. Ben N11 linkinde yazılanlara göre belirtmistim. Siz aldiktan sonra urun gonderme sartlari ve urun degismis olabilir. Su an linkte 95 TL uzeri ucretsiz ve yorumlarda galiba "urun cam" olarak yaziyordu. Eczanede bulursam 2 tane 2 ml alirim. 2 tane de dis fircasi kutusu alinca tamamdir. Bir cifti saklama kutusu icinde kirilmadan, saga sola akmadan isimi gorur sanirim. Elimde uc bes tane 5'lik plastik olanlardan vardi. Onlari da bunlari doldurmak icin kullanabilirim herhalde. Temiz is olur. Saga sola bulasmaz boylece.

Plastik olanlarin agzini fluxa ya da lehime daldirip dolduruyorum, agzi kirlenmesin diye daha sonra ignesi cikarilmis bir igne plastigi takiyorum ucuna. Plastigin ucunu onceden japonla tikiyorum tabii akmasin diye. Daha pratik yontem varsa ogrenmek isterim tabii.

Son düzenleme:
Benzin hortumu var 3mm çaplı. Motorlu testere vb tamir eden, parça satan yerlerde bulursunuz.
Bu hortumdan 2cm parça kesip iki şırıngayı birinden diğerine transfer edebiliyorsunuz. Hava da kalmıyor içinde. Daldırmaya göre daha temiz oluyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back