Halen durum aynı. İlginç ve şaşkınım...Sen herhalde natro'nun yan komşususun Bende o kadar hızlı yüklenmiyor ...
Halen durum aynı. İlginç ve şaşkınım...
Natro num Komşum olduğu konusunda Sanırım haklısınız.
Firefox kullanimini yillar once biraktim, cok zararli bir aliskanlik. Surekli cokmesi ve sync problemleri fenalik getirmisti. En son bir kac ay once bir bakayim dedim: Tab group destegi yok! Sirf bu bile kullanmamam icin sebep. Elliden fazla tabi nasil kontrol ederim? Bir iki eklenti ile yapmayi denedim, beceremedim istedigim gibi calistirmayi. Yok, kalsin, almayayim ben.google-analytics takılmasını ben birçok sitede görüyorum, o forumla ilgili olmayabilir.
Şimdi ben baktım bellek miktarına, sadece forum açık olan firefox Linux altında 550 MByte, Windows altında 610 MByte bellek götürmüş. İstersen yeni bir firefox profili oluşturun bakalım sorun ortadan kalkacak mı.
SEO ve arama optimizasyonu icin Google hesabina bagliyorsunuz siteyi. Ama bizim forumda hic reklam yok ki zaten.google analytics forumun kendi yazılımında var, sonradan konan bir eklenti değil. Ne işe yaradığını da bilmiyorum. google zaten robotları ile tarıyor forumu, bunun farklı bir amacı olmalı ama nedir bilmiyorum.
Forum isletmekte bedava degil. Sagi solu bos duracagina sayfanin maliyeti azaltacak bir iki reklam gelmesi iyi olur. Reklam engelleyicileri kapali tutuyoruz zaten cogu sitede. Ancak cer cop sitelere girmek zorunda kailnca aciyor insan.Sayfaların en altında konuyla çok ilgili nitelikli reklam görsek fena olmaz. Belki elle hazırlanması yerinde olur. İlgili firma 1 ay yayınlanmak üzere ödeme yapabilir. Forumun uzun yıllar açık kalması için motivasyon olacaktır.
Şahsen ben bu reklamsız forumun insanın doğası gereği sürekli olmayacağını düşünüyorum. Örneğin forum sahibi arkadaş 30 yaşındaysa 20 sene sonra ulenn deyip bir gece ansızın kilidi vurabilir. Fabrikatör olmuş işi başından aşkındır forum ayarıyla mı uğraşacak? ya da gençlere devredebilir.
google analytics forumun kendi yazılımında var, sonradan konan bir eklenti değil. Ne işe yaradığını da bilmiyorum. google zaten robotları ile tarıyor forumu, bunun farklı bir amacı olmalı ama nedir bilmiyorum.
Tabi, yanlış anlaşılmasın, sizinle bir ilgisi yok. Hemen hemen tüm forumlarda ve web sitelerinde var. SEO optimizasyonu için analizlerin yapılmasında ve reklam yönetiminde kullanılıyor. Site sahipleri bu entegrasyonu yapıyor gelen ziyaretçileri analiz etmek için.