Fotoğraf makinası için aydınlatma halkası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taydin
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Makro çekip yaparken nesneyi minimal gölgeli ve dengeli aydınlatmak için bir LED aydınlatma halkası

1741122921499.png

Buna önce LED şeritlerden kısa kısa parçalar kesip dairesel olarak yapıştıracağım. Eğer ısıdan dolayı sökülmeler olursa, o zaman bir PCB yapıp üzerine SMT COB LED'ler yerleştirip PCB yi buna monte edeceğim.

1741123133232.jpeg

1741123200067.jpeg

Aklıma takıldı, bu halka sonrası kameranın odaklama için kullandığı sensörler kapanır. Manuel mi odaklıyorsun?

Modern kameralarda odaklama resim işleme ile yapılıyor o yüzden odaklama ile ilgili bir sıkıntı çıkmıyor.

İlerde foto makinadan bağımsız ayarlı açı ve ışık küvveti ve ledin görüş alanının daha az kapatmasını ekleyebilirsiniz.
Rev 2'de. :)

Rev 2 için PCB yapacağım benim mini CNC ile. Mevcut LED'ler ısınıyor ve eninde sonunda yapışkan kendini salacak.

Aslında en uygun çözüm şu, ama etiket çok uygun değil :D

1741196540417.png

Ledlerin çekimi yapılacak şeye tam karşıdan bakması ışık patlamasına sebep oluyor diye biliyorum. Bazı yüzeyler fazla parlıyor ve detay kayboluyor. Kameralı mikroskoplar için satılan, lense takılan halka şeklindeki aydınlatmaların da ledleri açılı dizilmiş oluyor. Ledlerin bulunduğu kısım biraz konik yapıda olursa iyi olabilir. Işık ve fotoğraf konusunda tecrübeli birilerinin yaptığı benzer bir çalışma illa ki vardır. Örnek alınabilir.

lense takılan halka şeklindeki aydınlatmaların da ledleri açılı dizilmiş oluyor
Bende var ondan. Çok da mükemmel sayılmaz, İyi tarafı - ışık güçü ayarlı. Ledlerin açıya göre güç diyagramı var, farklı açılarla monte edilince ışık daha geniş alana yayılıyor. Eski stereoskopik mikriskopumda yansıtmayı azaltmak için ışık yandan takılmış. Ayrıca sensör de önemli. DSLR kameraların sensörleri güzel oluyor. HDMI çıkışlılar mikriskop kamerası için fena değil. Ucuz endüstriyel kameralara gelince - onların sensörleri pek iyi sayılmaz.
Monitörden çekilmiş ışığın dikey ve yatay yönden yansıtma halleri (cepte kamera pek iyi değil, sol tarafta koruyucu şeffaflığını kaybetmiş).
Mikroskop kamerası çin malı (gümrük limitleri düşmeden önce almıştım).
1741200544790.png

1741200579845.png

Ledlerin çekimi yapılacak şeye tam karşıdan bakması ışık patlamasına sebep oluyor diye biliyorum. Bazı yüzeyler fazla parlıyor ve detay kayboluyor. Kameralı mikroskoplar için satılan, lense takılan halka şeklindeki aydınlatmaların da ledleri açılı dizilmiş oluyor. Ledlerin bulunduğu kısım biraz konik yapıda olursa iyi olabilir. Işık ve fotoğraf konusunda tecrübeli birilerinin yaptığı benzer bir çalışma illa ki vardır. Örnek alınabilir.

Burada yükseklik belirleyici. Bende ledler 200 cm çaplı bir dairenin dışında, yani zaten belli bir açı ile kamera lensine ulaşıyor ışık. Ve görüntü kalitesi de çok iyi şu anda. Eğer çok büyük bir obje görüntülenirken aşırı parlaklık oluşursa, ya LED voltajını azaltabilirim yada bir çeşit diffüzer takılabilir. Ama şu anki kullanımda ikisine de gerek yok, sonuç benim açımdan tatmin edici.

Forum istatistikleri

Konular
7,439
Üyeler
3,024
Son üye
fatih taşıyan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back