Frekans

Nasfetiristay

Yeni Üye
Katılım
26 Ağustos 2023
Mesajlar
7
20hz-20 khz arası 85 db frekans sesi çıkarabilecek elektronik düzen ve buna bağlanabilecek ayarlanabilir hoparlörler bas,midyum,tiz veya tek hoparlör.bu duzen için gerekli hangi elektronik malzemeleri ve hoparlörleri alabilirim.
 
İstediğin 85db sesi özellikle bas ve tizlerde ölçecek güvenilir ses şiddeti ölçüm cihazınız varmı?
Ayrıca low bass için Güvenilir elektro akustik dönüştürücü bulunurmu? Ben de merak ettim.
 
Uygulama alanını belirtirsen çok daha faydalı cevaplar alabilirsin. Ama böyle tamamen teorik sorunca, cevaplar da çok akademik olacak ve pek işine yaramayacak. 20 Hz de duyulabilir bir ses üretmek için 120 dBSPL ve üzerinde ses şiddeti gerekir. 20 Hz de 85 dBSPL ses şiddetini ancak ölçerek belirleyebilirsin. Ama tabi amaç duymak değil de mesela masaj yapmaksa bu sorun değil.
 
Ayarlanabilir hoparlörlerden kastim db yükseltebilmek içindi.bir amfi gibi.bana lazım olan frekansta 20hz ile 20 khz arası.bu frekansları istediğim frekansta sabit tutarak titreşim sesi elde etmek ve bu frekansta istediğim db verebilmek. Mesela 100 hz de her desibeli verebilmek.
 
Ayarlanabilir bir hoparlör yok. Değişik frekans aralıklarında çalışan hoparlör var. Mesela 20 - 200 Hz arası frekanslar için sana bir subwoofer lazım. 10 kHz ve ötesi için de tweeter denen hoparlör çeşitleri var. Ses şiddetini ayarlama işini de amfiye vereceğin sinyalin genliğini değiştirerek yapacaksın. Bir de ne kadar ses şiddeti ürettiğini ölçebilmen lazım, bunun için de desibel metre lazım.
 
Cevabınız için teşekkür ederim.siz bu işi biliyorsunuz.şimdi bana hangi hoparlorler ve hangi elektronik
aletler lazım listelerseniz bunları alacağım.
 
Soru genel olunca cevap da genel oluyor. Uygulama alanını bilmeden net cevap vermek mümkün değil malesef. Eğer düşük frekanslarda yüksek duyulabilen ses şiddeti istiyorsan en az 1000 W lık bir subwoofer bak. Desibel metre ile ilgili de internette aratırsan birçok model karşına çıkacak. Senin için alt sınırı 20 Hz olan bir desibel metre lazım. Fiyatlar, cihazın ölçüm doğruluğu ve sağladığı ilave özelliklere göre değişiyor. İhtiyacın olan ölçüm doğruluğuna göre senin karar vermen lazım.
 
Domuz köpek gibi hayvanları kovmak istiyorsanız onların duyum eşği frekanslarını araştırmalısınız. Deprem ve sarsıntı deneyi yapmak istiyorsanız 1hz - 100 hz arasında çalışmalısınız. Bardak cam kırmak, nesneleri titretmek istiyorsanız durum değişir. Kullanım amacına göre daha iyi fikir verilebilir. Rastgele bu amaçla aygıt alıranız birkaç ay sonra boşuna masfra yaptığınız farkedip satış konusu açarsınız.
 
Siz bana 10hz ile 20khz arasında frekans sesi verebilecek aygıtın nasıl yapıldığını veya varsa hangi aygıt olduğunu ve hoparlörlerinin kaç ohm olduğunu söyleyebilirmisiniz
 
Online kullanmak isterseniz: https://www.szynalski.com/tone-generator/ veya https://onlinetonegenerator.com/

Satın almak isterseniz:




kendiniz yaparsanız hem daha zor ve zahmetli, hem de daha pahalıya gelir. Bu veya benzer, ürün araştırıp hazır kit satın almanızı tavsiye ederim.

***
Bunun çıkışına kendi ihtiyacınıza göre anfi alacaksınız. Hoparlör empendansı ve gücü alacağınız anfiye göre belirlenir. Önce anfi alacaksınız, anfi bilgilerinde belirtilen değerde hoparlör alacaksınız.
Kolay gelsin.
 
Benim laboratuvar projesinde de var. https://onlinetonegenerator.com sitesinden öykünmüştüm. O siteyi ben birkaç ay kullandım ve düzgün çalıştığını söyleyebilirim.


1693748167848.png
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,883
Mesajlar
100,318
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top