Gazsız gazaltı mı elektrot kaynağı mı

erdemtr55

Üye
Selamın Aleyküm arkadaşlar,
Ben bir süredir kendi başıma elektrot kaynağı deniyorum.Makinem soyberg 250e ,elektrot olarak rutil askaynak veya magmaweld.Hepsi fiyat permans şampiyonu ama ben artık çapak veya örtücü tabakada bıktım,temizlemisi kimi yerde çok zor oluyor.Ben gazsız gazaltıyı denemek istiyorum.Deneyipte öneren , yada artı veya eksileri neler anlatabilecek varsa yorum atsın.
iyi günler

Gazsız gazaltı, aynı elektrot kaynağında olduğu gibi hem örtücü tabaka bırakır, hem de sağa sola ergimiş metal damlaları saçar. Yani o açıdan hiçbir şey kazandırmayacak.

Aleykum selam
Gazsız gazaltı için özlü tel kullanılır. Bu telin içinde kimyasal vardır. Bu kimyasal kaynak esnasında eriyerek kaynağın üzerinde bir cüruf tabakası oluşturmak suretiyle, kaynağın havayla temasını keser. Üstelik yapısı gereği normal kaynağa oranla çok daha pistir. ince malzemeye kaynağı zordur. Sonuç olarak sizin hiç bir beklentinizi sağlamaz.

Telin disindaki/yada icindeki orgu yandigi zaman gaz ve duman cikartarak havadaki oksejene karsi bir kalkan gorevi gorerek ermis metallerin oksitlenmesini engeller.

Soguma esnasinda da erimis oz curuf kaynak yuzeyini komple orterek gene oksijen acisindan kalkan gorevi gorur.

Curuf olduktan sonra makine degistirmenin anlami yok.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
9,106
Üyeler
3,691
Son üye
Imagohan

Son kaynaklar

Back