Gece görüşü olan ve hareket tespit ettiğinde kayda giren kamera lazım

taydin

Timur Aydın
Staff member
Atölyedeki testerenin toz emmesinin hiç çalışmadığını farkettim. İçindeki hortuma bakınca da tamamen delik deşik olduğunu gördüm. Tahminim fare kemirdi. Bunu kamera kaydı ile kanıtlamak istiyorum. Hangi kamera bu işe uygun olur? İlk GoPro aklıma geldi ama bunlar daha çok titreşim giderme üzerine, gece görüş ve hareket algıladıktan sonra kayıt olayı var mı yok mu anlayamadım.

Para verilecekse güvenlik kamerası ve DVR olabilir.

Bedavaya getirmek için bir webcamin IR filtresini söküp ortama bir LED ile IR ışık verip bilgisayara bağlayabilirsiniz. Hareket algılayıp kaydeden bilgisayar programı mutlaka vardır.

"Hareket sensörlü kamera" diye araştırma yapılabilir.

format:webp

Para verilecekse güvenlik kamerası ve DVR olabilir.

Hmm güvenlik kamerası hiç aklıma gelmemişti. Mantıklı. O zaman konuyu o şekilde değiştirelim :) Gece görüş performansı iyi olan ve hareket algılamaya olanak veren bir sistem diye konuşalım. Ama bu şekilde bir sistem olacaksa o zaman ileride atölyenin güvenliği için de kullanılabilecek şekilde yapmak isterim. Yani sonradan mesela belli sayıda kamera ilave edip kullanabileyim. Kaydedici internete bağlanabilsin ve ben de evden bağlanıp kameraların görüntüsünü görebileyim.

@taydin üstad;

Fareden şüpheleniyorsanız kamera yerine ayrı ayrı 2 tane köşelere kaşar peynirli kapan kurun,
daha etkili olacaktır.
Kamera da fareyi görünce yine kapan kuracaksınız.

Kapan kurmak istemiyorum aslında. Fare geliyorsa, içeri girememesini sağlamak istiyorum. Nerelerden girdiğini şu anda bilmiyorum.

Şöyle sorayım o zaman. Pişman etmeyecek bir IP kamera markası ve bir kaydedici cihaz markasın hangisi olur? Çok değişik marka var, daha önce de aramıştım, herkes kendi markasını övüp diğerininkine bok atıyor.

Masraflı olacaktır.
Sabit IP li internet hattı alacaksınız. Bir çok tesisat aparatları, kameralar, bilgisayar, modem, elektrik masrafı vs..vs...

Bende IP kameradan var. Hem WiFi hem de ethernet destekli. Modeme bu kadar yakın olmasına rağmen WiFi ile sorunsuz kullanıyorum. Hareket algıladığında eposta ile foto ya da video gönderiyor. Bundan bende bir tane daha var ama babamlara bırakmıştım onu kullanmıyorlar. Bunun için internet bağlantısı şart.

1622472805863.png

1622472850706.png

Güvenlik kameraları da var. Bunlarda analog video çıkışı olduğu için görüntü kalitesi genelde benzer oluyor. Oraya bir kayıt cihazı ya da sunucu kuracaksın gittiğinde kayıtları izleyeceksin. Arkadaşların dükkanda internet bağlantılı uzaktan izlenebilen kayıt cihazı var bu tarz kamaralara bağlamışlar. Telefon ya da bilgisayardan bağlanıp izlenebiliyor.

IMG_20210531_175043.jpg

Bir de yukarıda fotoğrafta ön tarafta görünen iki tane ekranlı ve SD kartlı araç kamerası var bunlarda ise kayıt doğrudan SD karta yapılıyor. Şarjlı pil ya da herhangi bir telefon adaptörü ile çalışıyor. Gece görüşü var. Hareket algılama olayı da var.

IMG_20210531_180150.jpg

Bütün bunlardan hariç çok ucuz bir başka çözüm daha olabilir.

Bir tane hareket sensörlü lamba kullanıp, hareket halinde ışıkların çalışmasını sağlabilirsin. Bu sayede gece görüşüne gerek kalmaz.

Herhangi bir eski dizüstü ya da Raspberry Pi gibi bir cihaz ile hareket algılayan bir yazılıma dahili kameradan kayıt alabilirsin...

Sende bu malzemelerin olması muhtemel. Hiç para harcamadan kurabilirsin.

Giriş kapısının altında 1 cm gibi bir aralık var muhtemelen oradan giriyorlar. Veya tuvalette bir duş var, onun giderinden de giriyor olabilirler. Ama emin olmadan da hortumu değiştirmek istemiyorum çünkü yenisini de yiyecekler.

Atölyede iki üç tane sokak kedisi besleseniz daha iyi bir çözüm olmaz mı? Tabii bu çözüm sadece normal boyuttaki fareler için geçerli :).

Atölyede iki üç tane sokak kedisi besleseniz daha iyi bir çözüm olmaz mı? Tabii bu çözüm sadece normal boyuttaki fareler için geçerli :).

Sokak kedisi çok var zaten, ama artık pek avlanmaya ihtiyaçları yok gibi duruyor :)

S den nasıl geçiyor bunlar yav? İçi su dolu.

Tuvalet çıkışında 1 m lik bir pimaş boru yere dik olarak toprağa giriyor. Oradaki 1 m lik dik borudan da yukarı tırmanıyorsa bunlar pes doğrusu. Bu çek valf dik olarak bağlanabiliyor mu acaba? Yatay bağlama şansım yok.

Üzerinde SD kart olan bir IP güvenlik kamerası sipariş ettim. Hareket algılama da olduğu belirtiliyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back