Gece görüşü olan ve hareket tespit ettiğinde kayda giren kamera lazım

Haikon Ds-2Cd2021G1-I
1622490296822.png

Fare misyonu bittikten sonra bundan uygun sayıda alıp atölyenin etrafına koyacağım. Düşük ışık performansı çok iyi bunun. Hırsızlar da birkaç ayda bir mutlaka uğruyorlar o yüzden kaliteli görüntülerini alayım :katil2:

Farelere GPS tak abi, böylece takip edebilirsin :D

Geçen Barış Özcan da denk geldi. Bir sürü köpek balığına GPS takmışlar. Sırtlarındaki yüzgeçlere taktıkları GPS cihazları dikkatimi çekmişti.
Barış Özcanın anlatmasına göre cihaz üzerinde iki tane bakır iletken var. Köpek balığı suya daldığında, suyun iletkenliği sayesinde bakırlar birleşiyor ve cihaz kendini kapatıyor. Köpek balığı su üzerine çıktığında su olmaması bakırların iletişimini kesiyor ve cihaz aktif hale gelerek GPS sinyali gönderiyor. Bu sayede cihazın pil ömrü 5 yıla kadar dayanıyormuş. Bana biraz garip geldi. Normalde suya dalınca cihaz kapalı devre olacağından çalışması gerekmez mi? Anahtarı açıkken çalışan bir devre yapmak mümkün mü?

Sadece GPS sistemi için 3:00 dan başlayabilirsiniz.

Aslında benim aklıma bir çeşit lazer silahı geliyor. Farenin koordinatlarını tespit edip Çin'de satılan 15 W lık lazeri saydıracaksın üzerine :tamam2:
Bu daha basit bir proje ama beni kesseler böyle bir şey yapmam hayvanlara.

O durum PIR sensörlerde oluyor. Onların ev hayvanlarını görmezden gelmesi istenir. Ama güvenlik kamerasının görüntüdeki en ufak değişimi bile algılayıp kayda başlayacağını düşünüyorum.

Atölyenin olduğu yerde sokak aydınlatması yok ve şehrin kenar mahallesinde, o yüzden ışığa duyarlı olanını tercih ettim. Eğer iyi çalışırsa bundan birkaç tane daha ve NVR alıp kullanmaya başlayacağım. Aslında boş vaktim olsa NVR ye gerek olmaz bir raspberry pi ile işi hallederim, artık duruma bakacağız.

Kamera geldi
IMG_20210603_174414.jpg

IMG_20210603_174510.jpg

IMG_20210603_174525.jpg

SD kart yuvası vidalı bir kapağın altında çıktı

IMG_20210603_222609.jpg

Tamam kamera hazır, yarın atölyede çalıştıracağım. Farelere zarar vermek istemiyorum, ama eğer ertesi gün gittiğimde kamerayı da kemirdiklerini görürsem işte o zaman iş değişir ve onlara yapacağım zulmün artık haddi hesabı olmaz :kizgin1:

Tamam kamera hazır, yarın atölyede çalıştıracağım. Farelere zarar vermek istemiyorum, ama eğer ertesi gün gittiğimde kamerayı da kemirdiklerini görürsem işte o zaman iş değişir ve onlara yapacağım zulmün artık haddi hesabı olmaz :kizgin1:
Hareketli kayıt bir an önce deneyim Timur hocam, benim bildiğim bunlar biraz gecikmeli başlıyor. Bir diğer husus kamera her alanı görüyor mu acaba masa sehpa arkasında fare dolaşıp görüntülerde eliniz boş cikmayasaniz ...

#Zulm edenden aman dilenmez#

Fare atölyede ise, canlı yakalama taktiği yazarım.
Önemli olan; farenin atölyeye geliş yolunu kapatmanız.
Not: Atölye de kesinlikle farenin beslenebileceği gıda türü yiyecek bırakmayın. Gıda bulamayınca zaten bir süre sonra çekip gidecektir.
( kameraları yemeden gitse :) )

Son düzenleme:
Evet dün geceki kayıtları inceledim. 20 kere falan kayda girmiş, ama hepsi ya havada uçuşan toz yada sinek. Ya farelerin günahına girdik veya münferit bir olay meydana geldi :katil2:

Evet dün geceki kayıtları inceledim. 20 kere falan kayda girmiş, ama hepsi ya havada uçuşan toz yada sinek. Ya farelerin günahına girdik veya münferit bir olay meydana geldi :katil2:
Peki yerdeki hareketlilikleri algıladığından emin miyiz? Yani fareler boyutlarından dolayı zeminle bir gibi olduğu için ve/veya çok hızlı hareket ettikleri için algılamamış olabilir mi?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back