frekans50
⁵⁰
Mutfakta kullanılan gıda vakumlama cihazları yaygındır. Bunların can sıkıcı tarafı, sürekli yeni poşet almak. Kendim kullanmadım ama normal poşet olmuyor kabartma yüzeyli özel poşet gerekiyormuş.
Tekrar kullanılabilen poşet gerektirmeyen çözüm bulmaya çalıştım.
Tekrar kullanılabilen poşet gerektirmeyen çözüm bulmaya çalıştım.
- Taze kahve çekirdeklerini kapağı hafif sıkı olarak küçük pet şişe içinde vakum kavanozuna yerleştiriyoruz. Esloti marka kavanoz vakum aleti kullandım. Kendi kapağı oluyor. Normal kavanoza takılıyor.
- Kavanozu vakumlama yapıyoruz. İçerideki şişenin de havası alınmış oluyor. Görünüşte şişede bir değişiklik yok.
- Kavanoz kapağını hemen açtığımızda şişenin aniden sıkılaştığı görülüyor. Şişe kapağını biraz daha sıkarak saklama sürecini başlatıyoruz. Şişenin tuğla gibi sert olması vakumun başarılı olduğunu gösteriyor.
- Çekirdekler arasında biraz hava olabilir. Öğütülmüş taze kahveyi kullanırsak, daha sıkı vakum yapılabilir.
- Bayatlama, şişe açıldıktan sonra hızlanacak. Kapalı şişeler taze kalacaktır. Yani vakumlu taze kahve almış gibi olacağız. İdeal olan, tek kullanımlık ufak paket veya şişe. Bunları topluca vakumlamak mümkün.
Son düzenleme: