Gıda Vakumlama

frekans50

⁵⁰
Mutfakta kullanılan gıda vakumlama cihazları yaygındır. Bunların can sıkıcı tarafı, sürekli yeni poşet almak. Kendim kullanmadım ama normal poşet olmuyor kabartma yüzeyli özel poşet gerekiyormuş.

Tekrar kullanılabilen poşet gerektirmeyen çözüm bulmaya çalıştım.

• Taze kahve çekirdeklerini kapağı hafif sıkı olarak küçük pet şişe içinde vakum kavanozuna yerleştiriyoruz. Esloti marka kavanoz vakum aleti kullandım. Kendi kapağı oluyor. Normal kavanoza takılıyor.
  • Kavanozu vakumlama yapıyoruz. İçerideki şişenin de havası alınmış oluyor. Görünüşte şişede bir değişiklik yok.
  • Kavanoz kapağını hemen açtığımızda şişenin aniden sıkılaştığı görülüyor. Şişe kapağını biraz daha sıkarak saklama sürecini başlatıyoruz. Şişenin tuğla gibi sert olması vakumun başarılı olduğunu gösteriyor.
  • Çekirdekler arasında biraz hava olabilir. Öğütülmüş taze kahveyi kullanırsak, daha sıkı vakum yapılabilir.
  • Bayatlama, şişe açıldıktan sonra hızlanacak. Kapalı şişeler taze kalacaktır. Yani vakumlu taze kahve almış gibi olacağız. İdeal olan, tek kullanımlık ufak paket veya şişe. Bunları topluca vakumlamak mümkün.

IMG_20251008_085837.jpg

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,400
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back