GND sorularım

TunahanC

SbX
Elimizde bir kaynaktan gelen elimizde doğrultulmuş AC voltaj (örneğin 310VDC civarı) ve diğer bir kaynaktan gelen 12VDC gibi bir değerimiz olsun. Bu iki sistemi optocoupler kullanmadan PCB üzerinde nasıl birleştirebiliriz?
pcb-starground-2.png

Bu soruya genelde en uygun cevap olarak yukarıdaki gibi bir yıldız topraklama gösteriliyor ama sonuçta 12VDC, 310VDC'den üretilmedi bu yüzden burası kafa karıştırıcı.

Bu iki GND'yi 2 ayrı PCB plane haline getirip bunları direnç ile birleştirmek bana pek mantıklı gelmedi.

Asıl meseleye gelecek olursak bunun en uygun yöntemi, sizin kullandığınız yöntemler nelerdir?

Son düzenleme:
iki ayrı kaynaktan gelen GND yi birleştirmekte sorun yok. Şemadaki eksiklik, GND Plane eksikliğidir.
Teknik olarak birbirlerine yakın voltajlar olunca bir beis görmüyorum ama burada voltaj farkı yüksek bu benim aklımı karıştırıyor. Bunu bir açıklar mısın? Bu arada şemayı Altiumdan aldım yani benim bir çizimim değil.

310V şebekeden doğrultulmuş DC gerilimi, örneğin bir Flyback SMPS çıkışındaki, normal şartlarda şebekeden izole 12VDC bir güç kaynağının GND hattı ile irtibatlandırmak isterseniz, genellikle yüksek voltaj tarafında güç elektroniği devreleri bulunduğunu varsayarak, herhangi bir ground loop oluşturmamak, parazitten daha az etkilenmek vb sebepler için iki devrenin GND hatlarını tek bir noktadan (genellikle PCB yazılımlarında NET TIE olarak anılır) birleştirmenizi tavsiye ederim. GND havuzları oluştursanız bile, bunları tek bir noktadan birleştireceğiniz için kuvvetli akım devresinin GND dönüşleri, zayıf akım devre elemanlarının bağlı olduğu noktalardan uzak kalacaktır. Geliştirme aşamasında ihtiyaç olacağını düşünüyorsanız bu iki GND hattını 0ohm bir direnç ile de birleştirebilirsiniz, gerektiğinde izole etme şansınız olur.

Şematik çizerken 310V hattını örn DC+ ve DC- olarak isimlendirip, zayıf akım devresini 12V ve GND olarak isimlendiriseniz, GND ile DC- hattını tek bir noktadan birleştirme şansınız olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,523
Üyeler
3,049
Son üye
MelihEfe

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back