Gömülü yazılımda tasarım desenlerinin yeri

Bowman

Üye
Katılım
7 Ekim 2022
Mesajlar
132
Yazılım tasarım desenleri diye bir kitaba denk geldim ve merak ettim. Yazılım tasarım desenleri kullanıyor musunuz bu alanda? Kullanıyorsanız hangilerini kullanıyorsunuz?
 
Yazılım desenleri ile ilgili bir kitap okumadım, ama algoritmalar ile ilgili çok kitabım var. Değişik durumlarda kullandığım, kafamda hazır kod kalıpları var tabi, ama bu konu ile ilgili bir kitap alıp okursan, okuduklarını da uygularsan eminim faydası olur.
 
Algoritmalar ile ilgili hangi kitaplarınız var? Bir de benim asıl takıldığım nokta şu. Ben bunları nerede kullanabileceğimi öngöremiyorum. Atıyorum önüme bir problem geldi. Hıı o zaman ben burada state pattern kullanıcam diyemiyorum. Nasıl aşabilirim acaba bunu?
 
Sıklıkla başvurduğum Algorithms in C++ Third Edition (Robert Sedgewick) var. C++ ile çalışıyorsan bu kitabı mutlaka edinmen lazım. Kriptoloji ile ilgieniyorsan Applied Cryptology (Bruce Schneier) temel bir kitaptır. Bunun dışında birçok üst seviyede kaliteli kitaba abonelik ile erişebileceğin Oreilly Learning var.

Problem çözmede en iyi ve en etkili çözümü bulmak tecrübeyle gelecek birşey. Ama bana göre en önemli ilke yazılımı geliştirirken basitliği hedefle. Bir yazılım ne zaman tamamdır? Eklenecek birşey kalmadığı zaman değil, çıkarılacak birşey kalmadığı zaman.
 
Algoritmalar ile ilgili hangi kitaplarınız var? Bir de benim asıl takıldığım nokta şu. Ben bunları nerede kullanabileceğimi öngöremiyorum. Atıyorum önüme bir problem geldi. Hıı o zaman ben burada state pattern kullanıcam diyemiyorum. Nasıl aşabilirim acaba bunu?
Proje yaparak ve tersine mühendislik yaparak. Piyanistler-gitaristler nasıl akorları kullana kullana ustalaşıyorsa, ilk kez dinledikleri şarkıları bile çabucak çalabiliyorlarsa yazılımcılar da benzer şekilde...
 
  • Beğen
Reactions: nt

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,866
Mesajlar
144,197
Üyeler
3,561
Son üye
ecem oruç

Son kaynaklar

Back
Top