GPS Takip Cihazı Entegrasyonu

merthkm

Yeni Üye
Merhaba

Yurtdışından birkaç GPS cihazı alacağım. Cihazdaki konum verilerini cloud üzerinde tutacağım DB'ye yazdırmak istiyorum. Yazılım tarafında bir problem yok ancak cihazın içerisine UART ile bağlanıp bilgisayar üzerinden ayarlarını değiştirebileceğim bir terminal programım yok.

Cihaz üreticisi protokol dokümanlarını gönderdi. Bu iş için bana eğitim verebilir misiniz veya önerilerinizi alabilir miyim?

Teşekkürler.

Cep telefonu icin uygulamalar var. USB to UART donusturucu ile gayet guzel calisiyor.
Macro da yazabiliyorsunuz.

Kesinlikle oneririm. Yalniz her usb donusturucu ile calismiyor.

1740150256210.png

Son düzenleme:
özel bir yazılıma ihtiyacın yok. onlarca terminal yazılımı var herhangi birini indirip bir seri dönüştürücü ile doğru pinlere bağlamalısın.
gerisi protokole göre uygun komutlarla ilerlemek.
yalnız konum verilerini gsm gibi bir sistem üzerinden almayı planlıyorsan bu cihazlara bir de imei kaydı yaptırman gerekecektir.

özel bir yazılıma ihtiyacın yok. onlarca terminal yazılımı var herhangi birini indirip bir seri dönüştürücü ile doğru pinlere bağlamalısın.
gerisi protokole göre uygun komutlarla ilerlemek.
yalnız konum verilerini gsm gibi bir sistem üzerinden almayı planlıyorsan bu cihazlara bir de imei kaydı yaptırman gerekecektir.
Cevap için teşekkür ederim. Konum verileri GPS modülü üzerinden gelecek. GSM aracılığı ile sunucuya göndereceğiz. İşin özü biz bir yazilim sirketiyiz. Elektronik tarafımız yok. IMEI durumunu biliyorum. İşin özü bizlere bu konuda destek olabilecek bir muhendisle de remote , freelance şeklinde çalışabiliriz.

Cevap için teşekkür ederim. Konum verileri GPS modülü üzerinden gelecek. GSM aracılığı ile sunucuya göndereceğiz. İşin özü biz bir yazilim sirketiyiz. Elektronik tarafımız yok. IMEI durumunu biliyorum. İşin özü bizlere bu konuda destek olabilecek bir muhendisle de remote , freelance şeklinde çalışabiliriz.
daha önce birçok benzer proje yaptım. çok zor bir iş değil. cihazınız zaten hazır elektronikle çok bir işiniz aslında yok. imeiler kapanana kadar 45 gün süreniz olacak. takıldığınız bir yer olursa yardımcı olurum.

daha önce birçok benzer proje yaptım. çok zor bir iş değil. cihazınız zaten hazır elektronikle çok bir işiniz aslında yok. imeiler kapanana kadar 45 gün süreniz olacak. takıldığınız bir yer olursa yardımcı olurum.
Kaçak telefonlarda 4 ay diyorlar burada 45 gün mü oluyor?

Ben sorunuzu sanırım yanlış anlamışım, ben gps alıcı çipinin arayüz programını soruyorsunuz anladım, bahsettiğiniz marka u-blox firmasının 7020 çipini kullanıyor, yani 7 serisi. Eğer size cihazın parametrelerini değiştirecekseniz bir link bırakıyorum, ama baudrate, utc, yenileme hızı vs gibi gps alıcısının parametreleri için u-blox un kendi arayüz programını kullanmanız gerekir.

Sinotrack sanki OEM ürünleri kendi adına yaptıran bir şirkete benziyor.
Haritada gösterdikler adres yeşillik alana denk geliyor gibi. Yedek opsyon bulundursanız iyi olur.

tam emin değilim sürekli yasa değişiyor. 180 gün yurtdışında oturumu olan vatandaşlar için diye biliyorum.

Forum istatistikleri

Konular
7,359
Üyeler
2,983
Son üye
berkanygz35

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back