devreci
Aktif Üye
Güç kaynağı yapıyorum, fakat fizksel olarak direkt mcu içinde deneme yapamıyorum çünkü ucunda 220v var. Bende bilgisayarda bu işi halledip sonra mcu ya yüklemek istiyorum , mcu stm8 hem hız sorunu var hem de 8bit işlemci, çıkışın stabil olması için pid işi burada hem mecburi hem de uygulamak çok zor ,
Simulasyon kodu sadece bu
Şu an pid ayarlayamadım ama ne olduğu görülüyor gerçek hayatla birebir aynısı.
Eğer pwm carpanı büyükse yada çıkıştaki yük az ise , ilk enerji verildiğinde yada ani yük değişiminde çıkış voltajı bu şekilde dalgalanıyor
Eğer pwm carpanı az ise yada çıkıştaki yük fasla ise , ilk enerji verildiğinde yada ani yük değişiminde çıkış voltajı yavaş yükseliyor
istediğimiz ise bu çıkış voltajı yükü ne olursa olsun ani değişimlerde devre böyle tepki vermesi gerekiyor şimdi bunu hesaplayacağız ama nasıl
Java exe dosyası burada tüm işletim sistemlerinde çalışır java yüklü olması lazım jar dosyasını çıkarın çift tıklayın. Bir nevi elektronik simiyasyon oldu
Simulasyon kodu sadece bu
Kod:
if((syc%adctime)==0) { pwm+=(istenvolt-simdikivolt)*2; if(pwm<0.0f) pwm=0.0f; }
simdikivolt+=pwm*0.02f*kapasit;
simdikivolt-=simdikivolt*yuk*0.4f*kapasit;
syc++;
Şu an pid ayarlayamadım ama ne olduğu görülüyor gerçek hayatla birebir aynısı.
Eğer pwm carpanı büyükse yada çıkıştaki yük az ise , ilk enerji verildiğinde yada ani yük değişiminde çıkış voltajı bu şekilde dalgalanıyor
Eğer pwm carpanı az ise yada çıkıştaki yük fasla ise , ilk enerji verildiğinde yada ani yük değişiminde çıkış voltajı yavaş yükseliyor
istediğimiz ise bu çıkış voltajı yükü ne olursa olsun ani değişimlerde devre böyle tepki vermesi gerekiyor şimdi bunu hesaplayacağız ama nasıl
Java exe dosyası burada tüm işletim sistemlerinde çalışır java yüklü olması lazım jar dosyasını çıkarın çift tıklayın. Bir nevi elektronik simiyasyon oldu