hareket sensörü sms

muhider

Yeni Üye
üniversite öğrencisi projesi içinn yardım talep ediyorum.
hareket sensörünün önünden geçildiğinde sms ile konum atacak ve haritada konum gösterecek sistem yapmak istiyoruz. sanırım bu piyasada varmış ama biz kendimiz yapmak ve öğrenmek istiyoruz. yardım ve yol gösterenlere teşekkürler.

saygılarımla

Bir GPS modül (konum bilgisi almak için), bir GSM modül (SMS atabilmek için), bir de mikroişlemci lazım. GPS ve GSM modüllerinin haberleşme arabirimi neyse (SPI mı yoksa I[SUP]2[/SUP]C mi neyse) onu öğrenmeniz lazım bir de mikroişlemcinin programını yazmanız lazım. Araştırmaya başlayın, takıldığınız yeri sorun :)

2001'li yıllarda akıllı ev ve araç konum takibi projeleri için SMS ile haberleşen PIC ile çalışan sistemler kurduk. Seri haberleşen ATtention (AT komutları) ile eski tip Nokia vb. cep telefonu bağlayarak SMS işini çözebilirsin. GPS konusunu @taydin 'nın bahsettiği gibi çözersiniz. Bugünler için bile güzel bir proje olur. :D

teşekkürler taydın ve sercan. Hareket sensöründen 9 veya 12 volt güç kaynağının devresini açmak için hazır bir sistem var mıdır? Kontaktör gibi büyük olmayan küçük bir sistem istiyoruz ve bu 1-2 Amper akım çekecek bir bataryayı aç kapa yapabilecek/ bağlanacak. Teşekkürler...

Senin tarif ettiğin şey röle. Röleler kontaktörün yaptığı işi yapar ama anahtarlayabildikleri güç çok daha düşüktür.

Kompresörleri açıp kapayan sistem nasıl acaba. ?

Kompresör motorları genelde yüksek güçlüdür o yüzden bunların anahtarlanmasında kontaktör kullanılır. Sen de kontaktör kullanabilirsin aslında. kontrol bobini 24V ile çalışan kontaktörlerden alırsan çok yüksek güçlü bir yükü senin devreden kontrol edebilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back