Harici ssd içinde yazılım programları

Herekese merhabalar ben biligisayar mühendisliği öğrenciyim laptopumda yer kalmadı acaba harici ssd alıp içerisinde matlab,unity,pycharm,proteus gibi programları sadece harici ssd içerisine kurup laptopumda çalıştırabilr miyim şunu almayı düşünüyorum

Kurabilirsin tabi. Ama beklentin aynı SSD'yi başka bir laptop'a takıp orada da programların çalışması ise bu olmaz. Hem yazılım firmaları hem de microsoft böyle şeylerin olmaması için çok gayret sarfediyor :)

Kurabilirsin tabi. Ama beklentin aynı SSD'yi başka bir laptop'a takıp orada da programların çalışması ise bu olmaz. Hem yazılım firmaları hem de microsoft böyle şeylerin olmaması için çok gayret sarfediyor :)
Cevabınız için çok teşekkürler hocam sadece kendi laptopumda kullanmak istiyorum içerisine gerekli programları .vs kurup laptoda çalıştırmak istiyorum hiçbir sorun yaşamam umarım peki sanırsam harici ssd için windows kurmam gerekiyomuş tam olarak istediğim şeyleri yapmak için neler yapmalıyım

kurabilirsin ama yavaş olacaktır. eğer laptopunda ikinc bir ssd takılacak boş yer varsa bunu değerlendirmeye çalış. mutlaka harici usb ile çalışacaksan da usb3.0 veya thunderbolt gibi olabildiğince hızlı portları tercih etmelisin.

Programların Portable versiyonları istediğin alana kurup çalıştırabilirsin. Hatta kurulum bile gerekmez paketi istediğin uygun yere açar install programları.
İşletim sistemi kurmanız yada işletim sistemi olan bir hard diske kurmanız gibi bir gereksinim de olmaz.

kurabilirsin ama yavaş olacaktır. eğer laptopunda ikinc bir ssd takılacak boş yer varsa bunu değerlendirmeye çalış. mutlaka harici usb ile çalışacaksan da usb3.0 veya thunderbolt gibi olabildiğince hızlı portları tercih etmelisin.
malesef ssd takılacak ikinci bir yer yok artık bi şeklide şu sorunu çözmeliyim hocam ama sanddisk lerde çok arıza olduğu ve hemen bozulduğu söyleniyor biliginiz var mı

Programların Portable versiyonları istediğin alana kurup çalıştırabilirsin. Hatta kurulum bile gerekmez paketi istediğin uygun yere açar install programları.
İşletim sistemi kurmanız yada işletim sistemi olan bir hard diske kurmanız gibi bir gereksinim de olmaz.
hocam portable hal nedir ve windows kurulumu gerekir diyorlar ayrıca sanddisk lerde çok arıza olduğu ve hemen bozulduğu söyleniyor biliginiz var mı hocam

hocam portable hal nedir ve windows kurulumu gerekir diyorlar ayrıca sanddisk lerde çok arıza olduğu ve hemen bozulduğu söyleniyor biliginiz var mı hocam
Ben 2TB Sandisk SSD harici kullanıyorum.
Hiç sıkıntım yok. Oldukçada hızlı.

Portable versiyonlar kurulum gerektirmeyen hangi alana koyarsan orada çalışacak versiyonlardır. İllaki şurada olmalı diye bir şartları yoktur ve install listesindede görünmezler.Bulunduğu klasörü silmen yeterlidir.
Birçok paylaşım sitesinde installer versiyonuyla birlikte Portable olanıda bulunabilir.
Ancak virüs açısından ne kadar güvenilir tartışılır.

Forum istatistikleri

Konular
7,361
Üyeler
2,985
Son üye
sertoglu42

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back