Merhabalar, bir makinem var. Makine haznesi bir tencere, tencerenin dışından temassız bir şekilde sıcaklık ölçmem gerekiyor. Sensör için MLX90614 IR sıcaklık sensör kullandık, sensörün emissivity değerini gerektiği şekilde ayarladım fakat bir sorum olacak. Isınma ve soğuma eğrileri üstel olduğundan dolayı sensörden okunan veriyi herhangi bir sabit x değeri ile çarpmak, hazne içerisindeki su ile tencerenin dışı aynı sıcaklığa geldiği (sistem dengelendiği) zaman çok doğru sonuçlar vermiyor. Deneyimli olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?
Şu an bir test yapıyorum, tencere içerisine 4 adet ds18b20 sensör daldırdım 4 kısımdan bunların ortalamalarını alıyorum, dışarıdan da MLX90614 sürekli olarak sıcaklık okuyor ve bir csv dosyasına kaydediyorum. Şu anlık deney nereye varacak emin değilim sadece elimde grafik olsun istedim.
Şu an bir test yapıyorum, tencere içerisine 4 adet ds18b20 sensör daldırdım 4 kısımdan bunların ortalamalarını alıyorum, dışarıdan da MLX90614 sürekli olarak sıcaklık okuyor ve bir csv dosyasına kaydediyorum. Şu anlık deney nereye varacak emin değilim sadece elimde grafik olsun istedim.