Heathkit OM-3 Osiloskop

Müçteba

Üye
Katılım
25 Ocak 2023
Mesajlar
13
İyi günler hayırlı ramazanlar Sn.forum üyeleri.Ben Müçteba,memur olarak görev yapmaktayım.Foruma yakın sayılacak zamanda üye oldum.Acil bir proje üzerinde çalıştığımdan kendime tanıtmadan selam vermeden,hazıra konar gibi direk giriş yapmıştım.Bu yüzden hepinizden af dilerim.Basit olmasına rağmen o projemi gerçekleştiremedim iptal ettim.Hobbit olarak bıçak yapıyorum ve tayin sebebiyle ev içerisinde metal işleriyle uğraşamadığımdan elektronikle ilgilenmeye başladım.Yaklaşık bir senedir öğrenmeye çalışıyorum.Entegreler,componentler,3d yazıcı,Ardunio ,derken bir ordan bir burdan parça parça öğreniyorum.Bu ara bir Osiloskop almak istedim tarzı ve şekli çok hoşuma gittiğinden ve havalı göründüğünden Heathkit in 1958 tarihli osiloskobunu almak almak istiyorum.Fakat çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.Bu Osiloskop ‘u hayata döndürmeye çalışacağım ve içerisinde transistörler yerine elektron tüpleri kullanılıyor.Sormak istediğim almaya,üzerinde çalışmaya değer mi ve işlevsel biçimde hayata döndürülebilirmiyim? En fazla 4 mhz kadar ölçüm yapabilen yuvarlak ekranlı eski tip pk-1 problara sahip bir osiloskop ve probları da yok.Görüşlerinizi merak ediyorum.
İyi çalışmalar
 
Lamba arizali olsa bulmak bir sikinti. Kesinlikle bulasmani onermem.

Soyle bir sey alabilirsin.

 
Biraz araştırdım ama Çin sitelerin de satışı var lambaların.Çok merak da ediyorum.Bu elektron tüpleri kolay arızalanacak componentler sanırım.Bunların yerine transistör falan kullanarak yenilenemezmi acaba ?Bu arada link attığınız osilioskobun markası Mos yazıyor.Bu bilinen kaliteli bir alet midir?
 
Lambali olmasindansa ve 4Mhz Frekans beklentin olduktan sonra en uyduruk transistorlu scop daha iyidir.

Gerci verdigim linkteki fiyatin guncel hali 3 kati kadarmis.

Digital olsun dersen 4Mhz scopu kendin de yapabilirsin.
 
Anladım teşekkürler.Frekans beklentisinden ziyade bu osiloskopların yuvarlak denizaltı radarı görüntülü ekranı cezbediyor beni.Verdiğiniz bilgiler için sağolun.Günüzmüzde bu lambaların üretimi tamamen durmuş halde mi peki
 
Bende bakmıştım ancak bunlar baya pahalı.Yurt dışında bir kaç videoda kendileri yapıyorlar biraz meşakkatli bir iş.Ekonomik olarak,zaman olarak zorlayıcı olacak uğraşmaya değermi bilinmez.Verdiğiniz bilgiler için sağolun.
 
Eski cihazlarla ilgileniyorsan bende bir tane Tektronix 2430A var. İhtiyaç fazlası olduğu için elimden çıkartmak istiyorum. Herhangi bir sorunu yok ama eksik parçası var. Aşağıdaki konuda detayları mevcut. Bu konudan sonra herhangi bir değişiklik yapmadım. İlgilenirsen özelden yazışabiliriz.

 
Evet ilgileniyorum Sercan bey.Şuan gönderdiğiniz linki takipteyim fakat bu cihazın üstesinden gelebilirmiyim acaba ?
 
Son düzenleme:
Süresinden derken üstesinden demek istediniz sanırım? Sorunuzu tam anlamadım ama doğru anladıysam cihaz sorunsuz çalışıyor.

Şu an birinci kanal sorunsuz kullanılır halde, sadece 2. kanal için attenuatörü alınıp yerine takılacak. Sonradan 100 MHz sıfır prob da aldım, beraberinde gönderebilirim.
 
Doğrudur üstesinden demek istedim.O sırada konuyu tam takip etmemiştim soradan anladım.Bu cihazın fiyatı nedir acaba.Textronics marka osiloskoplar pahalı görünüyor.
 
İnternette gördüğüm fiyatlara göre bu cihazın 6 bin filan olması lazım. Tabii eski cihazlar olduğu için fiyatlar çok tutarlı görünmüyor. İlanlarda çok daha yüksek görünsede forumdan birine 3500 TL'ye verirsem iki taraf için makul olur gibi duruyor. Zaten fiyatı çok düşürecek olursam, yedek bir atölye kurmak için değerlendirmek benim için daha doğru olabilir.
 
Anladım makul bir fiyat olsada bütçemi şuan için zorlar.İnşallah ileriki bir zamanda satılmazsa ve satmayı düşünüyor olursanız tekrar bu konuyu görüşmek isterim.Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.Böyle bir cihaza sahip olmak hayalim.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,712
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top