İyi günler hayırlı ramazanlar Sn.forum üyeleri.Ben Müçteba,memur olarak görev yapmaktayım.Foruma yakın sayılacak zamanda üye oldum.Acil bir proje üzerinde çalıştığımdan kendime tanıtmadan selam vermeden,hazıra konar gibi direk giriş yapmıştım.Bu yüzden hepinizden af dilerim.Basit olmasına rağmen o projemi gerçekleştiremedim iptal ettim.Hobbit olarak bıçak yapıyorum ve tayin sebebiyle ev içerisinde metal işleriyle uğraşamadığımdan elektronikle ilgilenmeye başladım.Yaklaşık bir senedir öğrenmeye çalışıyorum.Entegreler,componentler,3d yazıcı,Ardunio ,derken bir ordan bir burdan parça parça öğreniyorum.Bu ara bir Osiloskop almak istedim tarzı ve şekli çok hoşuma gittiğinden ve havalı göründüğünden Heathkit in 1958 tarihli osiloskobunu almak almak istiyorum.Fakat çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.Bu Osiloskop ‘u hayata döndürmeye çalışacağım ve içerisinde transistörler yerine elektron tüpleri kullanılıyor.Sormak istediğim almaya,üzerinde çalışmaya değer mi ve işlevsel biçimde hayata döndürülebilirmiyim? En fazla 4 mhz kadar ölçüm yapabilen yuvarlak ekranlı eski tip pk-1 problara sahip bir osiloskop ve probları da yok.Görüşlerinizi merak ediyorum.
İyi çalışmalar
İyi çalışmalar