Hem güneş paneli hem de rüzgar türbini

Semih

Aktif Üye
Katılım
11 Nisan 2022
Mesajlar
206
Hem güneş paneli hem de rüzgar türbini
Benim genel gayem bu şekil bir yapı fakat sanırım türbin konusunda fazla cahilim
bu yüzden şimdilik sadece güneş enerjisinden faydalanmak istiyorum
sistemin talep gücü fazla değil örnek vereyim 4 metrelik bir şerit ledi 3 saat civarı kusursuz çalıştırması gibi
bunun için bir akü ve ona uygun bir inverter lazım sanırım ve tabii ki bir panel bu gibi malzemeleri nereden temin edebilirim ve sanırım bunların seçimindede tecrübe ve ya bilgi sahibi kişiler yardımcı olursanız minnettar olurum teşekkürler :D .
 

Ekler

  • rüzgar ve güneş.png
    rüzgar ve güneş.png
    543.1 KB · Görüntüleme: 189
Ekleyeyim amacım kesinlikle ticari değildir evi idare etmiyecek sadece iş olsun elim alışsın bir de merağım ve ilgimi bir sonuca ulaştırmak için istiyiyorum .
 
fiyat konusunda ucuza kaçmak için arkadaşın ucuzunu buldum
30A
sorun teşkil edermi
Amperin fazla olması maliyet hariç bir sorun teşkil etmez. Aslında bunların hibrit olanları var. Hem solar hem rüzgar türbini girişi var ama amatör işler için pahalı kalıyor. Ayrıca sadece şerit led çalıştıracaksa invertere gerek yok.
 
Şimdiye kadarki mesajlarından, elektronik konusunda bilgin olmadığı anlaşılıyor. Bu durumda mecbur hazır ürün kullanman lazım. Sana burada devre örnekleri verilse onları kurmak, test etmek, ve problem çıktığı zaman da problemleri gidermek mümkün olmayacak. Linkini verdiğim hazır ürünü alırsan 12 V güneş paneli, 12 V akü ve kablolama yapacaksın.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,702
Mesajlar
128,245
Üyeler
3,112
Son üye
wyzt

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back
Top